Kontakta oss

Leksand gick på pumpen mot SAIK

Matcher

Leksand gick på pumpen mot SAIK

Ett pånyttfött Skellefteå blev för svårt för Leksand under tisdagskvällen när norrbottningarna vann med 1-6 inför 5012 åskådare i Tegera Arena.
– Vi fick oss en lektion idag. Jag tycker att vi beundrar dem lite för mycket i första perioden, säger Perra Johnsson efter matchen.

Efter tre raka bortamatcher så tog Leksand emot Skellefteå i Tegera Arena på tisdagskvällen i det lite otippade bottenmötet. ”Perras” mannar hade tagit poäng i tre av de fyra senaste matcherna och framförallt den första trepoängaren mot Brynäs en vecka tidigare. Men det var ett stukat manskap som skrinnade ut på isen för puck-nedsläpp. Saknades gjorde Jon Knuts som insjuknade dagarna innan match, Nichlas Torp som avtjänade sin sista match på avstängningen efter bentacklingen på Fredrik Händemark mot Malmö och Tommi Paakkolanvaara som skadade sig i samband med Simon Bertilssons tackling senast mot Brynäs. Även Markus Lauridsen saknades sedan tidigare. Men den enes död är den andres bröd vilket William Wikman och Isac Skedung kan intyga som på grund av bortfallen fick göra sina SHL-debuter.

Första perioden är ingen som går till historien och det var nog en blandning av matchkvalitén och sömnbrist som gjorde att undertecknad nickade till i soffan under den senare delen av perioden, men med dryga minuten kvar att spela så vaknade jag till av ett Skellefteåmål i alla fall. Den formstarka Jesper Olofsson blev frispelad av Emil Pettersson och satte kliniskt 0-1 med ett backhand-skott i krysset efter att han lyckats överlista Atte Engren i Leksands-buren. Inte det roligaste sättet att vakna till på kanske. Men ett rättvist resultat då det inte fanns några tvivel om vilka som var bäst där ute på isen. Leksand fick spendera stora delar av perioden i egen zon även om gästerna kanske inte skapade de där riktigt heta lägena. Skotten i första perioden: 6-14.

Med lite koffein i kroppen så var undertecknad redo för den andra perioden vilket även Leksand verkade vara. De började andra perioden bättre och lyckades etablera lite mer spel i Skellefteås zon. Extra kul var det att se tredje och fjärdelinan för dagen. Fjärdelinan med TobbeFopp, Eriksson och Wikman hade en bra period där de framförallt hade ett byte där de bet sig fast i Skellefteås zon, om jag räknade rätt så skickade unge Wikman iväg inte mindre än fyra skott bara under det bytet, kul att se. Det skulle tyvärr inte bli roligare än så för åtta minuter in i perioden så gjorde Skellefteå 0-2, som blev 0-3, som blev 0-4. Islossning för Skellefteå och framförallt för Joakim Lindström som skickade in två av de där puckarna i powerplay. En bättre period från Leksand trots att resultatet säger något annat. Skotten i andra perioden: 4-10.

Tredje perioden utspelade sig precis som man kan förvänta sig. Skellefteå var inte alltför intresserade av att anfalla och Leksand kunde således äga lite mer puck. Men det var ändå Skellefteå som gjorde periodens första mål, återigen i powerplay. Ett av Leksands stora problem hittills denna säsong har varit boxplay och det var inget undantag ikväll. Men LIF skulle inte gå tomhänta från matchen i alla fall. I matchens 54 minut så gör William Wikman(vem annars) sitt första SHL-mål efter att han bombat in en lös puck från slottet efter hårt arbete från Tobias Forsberg. Kul för Wikman och väl värt då han var, om inte den bästa, en av de bästa för Leksand ikväll. Han hoppas jag att vi får se mer av i år. SAIK hann med ännu ett mål innan signalen ljöd och slutsiffrorna skrevs därmed till 1-6. Ett tungt nederlag men inte så mycket att orda om. Det var det gamla vanliga SAIK som vi är vana att se och då blir det väldigt svårt, speciellt när man släpper in tre mål i boxplay. Skotten i tredje perioden: 9-10.

PLUS
+ William Wikman gör sin SHL-debut och den gör han med bravur. Mycket energi och det märks att han har självförtroende efter den fina starten i J20. Den fina insatsen kröntes med karriärens första mål i SHL.
+ Martin Karlsson håller i sin goda form och bidrar precis som Wikman med mycket energi och tillsammans med Olofsson och Grönberg så gav de inte Skellefteåbackarna en lugn stund i egen zon.

MINUS
– Tre mål släpps in i boxplay vilket resulterar i att Leksand nu släppt in mål i 58% av sina boxplay vilket inte håller.
– Tidigare har toppkedjorna presterat någorlunda bra men idag hade varken Ollas, Castonguay, Olden, Hari eller Porsberger en speciellt bra dag. Deras kreativitet behövs för att Leksand ska kunna producera.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen