Kontakta oss

Leksand föll mot starkt Djurgården i premiären

Matcher

Leksand föll mot starkt Djurgården i premiären

Leksand lyckades inte bärga några poäng i SHL-återkomsten när ett för dagen starkt Djurgården kom på besök i Tegera Arena. Siffrorna skrevs till slut till 2-5 efter att Leksand släppt in tre snabba mål i den andra perioden.
– Vi är ganska bra till att börja med, sen visas skillnaden då vi tappar några procent och Djurgården behåller sin nivå, säger Perra Johnsson efter matchen till C More.

Det blev dramatiskt redan på uppvärmningen då Alexander Ytterell lyckades träffa målvakten Atte Engren på halsen med ett slagskott à la Hersley. Men det var ingen större fara med vår 185 centimeter långa(eller korta i målvaktssammanhang) finne och när pucken väl släpptes så återfanns han i Leksandskassen. Det visade sig vara en nyckel i första perioden åtminstone då han med stort lugn räddade 12 puckar. Den trettonde pucken lyckades däremot hitta nätmaskorna bakom finnen efter att ex-moringen Linus Johansson trampat runt Jon Knuts och tryckt in pucken i bortre hörnet från nära håll. 0-1 stod sig perioden ut och det är svårt att debattera emot den ställningen. Trots det gör Leksand en helt okej första period då det finns fina tendenser i spelet med puck(speciellt i powerplay) och energin kan man inte klaga på. Djurgården vinner skotten med 8-13.

Andra perioden började på bästa sätt efter att Djurgården dragit på sig två utvisningar på 30 sekunder. 5 mot 3-spel i 1 minut och 30 sekunder för Leksand alltså men de hann inte spela mer än en minut i spelformen innan Fredrik Forsberg prickat in pucken i halvöppet mål efter en perfekt avvägd pass från Ben Youds. Men de blåklädda fick smaka på samma medicin bara minuter efter då Markus Ljungh prickat in ledningsmålet på ett liknande sätt i matchminut 26:50. Men Stockholmarna stannade inte där… 1-2 blev 1-3 och 1-3 blev 1-4 inom loppet av 32 sekunder. Ridå ner skulle man kunna tro men Leksand fick sista ordet i perioden då återvändaren Jesper Ollas snappade upp sin egna retur och la in pucken bakom en chanslös Mikael Tellqvist. En helt klart sämre period än den första där individuella misstag haglade tätare för Leksands del vilket även straffade sig vid målen. Även denna period vinner DIF skotten med 8-13.

Tredje perioden började på sämsta tänkbara sätt. Calle Ridderwall trampade in från kanten på Linus Johansson-manér och lyckades trycka in 2-5 på volley efter att Engren i målet lämnat en liten glipa vid första stolpen. Detta efter knappa minuten. Det var ett av få misstag från finnen som knappast kan lastas för de tidigare målen. Stockholmarna spelade därefter på ett väldigt kontrollerat sätt och gav inte Leksand några vägar in i matchen förutom någon enstaka utvisning. Siffrorna stannade vid 2-5 och det är svårt att säga att det inte speglade matchen. Skotten i sista perioden vann DIF med 4-9.

För Leksands del stack Ben Youds ut på backplats. Han är precis den där dirigenten som behövs i ett powerplay och är väldigt pucktrygg och passningsskicklig. Han visade även prov på fina pucktransporter under framförallt första perioden. Även Jesper Ollas gör en helgjuten insats och var den som skapade mest framåt. Det märks redan nu att han kommer bli otroligt viktig och det är inte så konstigt att han gör ett av målen där han dessutom är den som startar anfallet. Atte Engren släpper in fem mål men visar ändå ett lugn i kassen som kommer behövas, han kommer bli oerhört viktig om Leksand ska lyckas undvika en kvalplats.

Nästa chans att ta säsongens första poäng är redan på lördag då Leksand åker ner till Blekinge för att möta Karlskrona.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen