Kontakta oss

KLART: Leksand värvar – får beröm från Djurgårdsforwarden

LIFnews

KLART: Leksand värvar – får beröm från Djurgårdsforwarden

BB141230PS009

Amerikanske backen Ben Youds, 28, har skrivit på ett ettårskontrakt med Leksand.
– Ben Youds är en spelare med bra skridskoåkning som kommer att passa in i vår spelidé på ett bra sätt. Vi har sett honom spela vid ett antal tillfällen samt fått bra rekommendationer från våra kontakter i Nordamerika, säger Mikael Karlberg till Leksands IF:s hemsida.

Ben Youds har 252 AHL-matcher på sitt CV och har mäktat med 100 poäng på dessa.
– Jag tycker om att spela ett offensivt spel genom att följa med i anfallen men även såklart delta i kampen och spela ett bra defensivt spel. Jag ser fram emot att spela på stor rink med ett mer kontrollerat spel med puckinnehav inom laget och jag kommer att försöka anpassa mitt eget spel till den typen av hockey så snabbt det bara går. Jag har hört mycket om historiken och passionen som finns kring hockeyn i Leksand och både jag och min fru ser fram emot att få ta del av den kulturen, säger Ben Youds till Leksands hemsida.

Djurgårdens Alexander Fällström spelade med Youds i Providence Bruins och berättar på Hockeysverige.se att han tror att Leksand har fyndat.
– Först och främst är Ben en riktigt bra kille och lagkamrat. Sedan är han en spelskicklig back, med ett bra skott och även stabil i det defensiva. Det är kul att han kommer till Leksand och spelar nästa säsong, säger Fällström till Hockeysverige.se.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i LIFnews

Senast

Till toppen