Kontakta oss

Kalkylen: looking good, looking fine

Blogg

Kalkylen: looking good, looking fine

Niklas här.

Inför säsongen gjorde jag en kalkyl för hur vi skulle behöva spela mot alla lagen, för att undvika en kvalserie. Jag tänkte nu göra en kvick avstämning kring hur IF spelat jämte den so far.

Generellt kan man konstatera att det går bra. Mot HV71 hade jag bara räknat in tre pinnar och de har vi redan hemma. Mot Örebro har vi dessutom redan tagit 6 av de 9 som jag kalkylerade med. Och mot Färjestad skrev jag in 4, av vilka vi redan plockat hem 3 (av 3 möjliga hittills).

Det är värre ställt med Gnaget, där jag kalkylerade med 10 och vi blott tagit 1 av 6 möjliga. Tre raka segrar för att nå målet där alltså. Även Brynäs blir tufft efter premiärtorsken, då jag satte målet på 9 av 15 möjliga. Här kommer vi nog behöva väga upp minus i kalkylen med överskott i exempelvis HV-matcherna.

Vad vill jag då säga med detta?

Visst noterar jag hur det ser ut i tabellen, men det gör jag mest för att se hur det går för bottenlagen. Om något lag (läs: HV) släpar efter eller liknande. Om vi ligger fyra eller nia bryr jag mig föga eller egentligen ingenting om. Jag tänker bara poängsnitt. Vad behövs för att vi ska nå över 70, helst 75, poäng när säsongen är slut?

Där hjälper denna kalkylen mig. Och jag önskar att fler skulle tänka så, för då skulle vi förmodligen slippa paniken på forum, sociala medier och annat om vi skulle råka ligga tia ett tag efter två raka torsk eller liknande. Det kan vara lugnt att ligga tia – bara vi håller snittet.

Fokusera på vårt. Fokusera på den egna insatsen. Få inte panik av yttre faktorer som vi inte kan påverka (läs: hur de andra spelar).

Så här ser det ut hittills:

AIK – 1 av 6 möjliga (kalkyl: 9)
Brynäs – 0 av 3 (9)
Färjestad – 3 av 3 (4)
Frölunda – 3 av 3 (8)
HV71 – 3 av 3 (3)
Linköping – 0 av 3 (6)
Luleå – 1 av 3 (3)
Modo – 2 av 3 (9)
Skellefteå – 0 av 6 (3)
Växjö – 2 av 3 (9)
Örebro – 6 av 6 (9)

Klicka här för att se det ursprungliga inlägget med kalkylen. 

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar

Mer i Blogg

Senast

Till toppen