Kontakta oss

Kalkylen inför julfirandet

Blogg

Kalkylen inför julfirandet

Nu är det juluppehåll och det känns klart passande att göra en ny avstämning mot kalkylen (vilket flera av er efterfrågat, kul att det inte bara är jag som ser något intresse i detta svamlande).

Vi kan konstatera att det är kört gentemot tre lag hittills och att fem lag är kirrade. Och spontant så känns allting väldigt bra, förutsatt att vi inte kliver in i världens formsvacka framöver. På 33 spelade matcher stoltserar vi (helt rätt ord faktiskt) med 49 inspelade poäng. Detta betyder att på de 22 återstående omgångarna behöver vi samla ihop 26 poäng för att nå kalkylmålet. Det kommer dock förmodligen att räcka med färre för nytt kontrakt, typ 21 pinnar kan jag tänka mig, vilket skulle ge 70 poäng totalt. Hörde för övrigt någonstans att Salo sägs ha sagt att 65 troligen räcker (tror han skulle sagt det i Expressens tv-inslag för ett par veckor sedan) om ni vill väga in det i helheten. Jag har inte sett det själv dock.

Det (mina 21 pinnar alltså) är detsamma som sju segrar på de återstående 22 matcherna, alltså att vinna var tredje i stort sett.

Vissa lag är som tidigare skrivet redan körda. Vi behöver plocka fler bonuspoäng mot lag vi redan fixat för att nå vårt mål. Realistiskt sett på övriga kvarvarande möten, mot lagen vi ej har fixat redan, är 12-15 poäng (tänker såhär: en seger mot Växjö (på två försök), en seger mot AIK (två försök), en seger mot Brynäs (tre försök), en seger mot Frölunda (tre försök). Det blir 12 pinnar och lämnar ändå plats för överprestation (typ poäng i sista matchen mot LHC, att vi vinner två av tre mot Frölunda med mera, med mera).

I så fall behövs ytterligare 10 poäng (för att nå 71) eller fler (14 för att nå kalkylen) mot de redan fixade: en seger mot FBK (på tre försök), en seger mot Örebro (två försök) och en seger mot HV71 (två försök) skulle vara ett tänkbart scenario där för att ta sig upp till 70-nivån.

Noterbart är att vi har dubbla möten kvar mot HV och Örebro, som vi hittills tagit full pott mot. Vi har även (tack tack tack) enbart ett möte kvar mot vår absoluta mardrömsmotståndare LHC, noll pinnar på fyra matcher där. Och med två möten kvar kan vi notera att vi ligger plus på Luleå (5 av 9 pinnar) som rent historiskt har varit en mardrömsmotståndare för oss tidigare. En sista grej värd att notera är att vi har elva matcher kvar hemma, samt samma antal borta, så där finns ingen direkt för- eller nackdel att väga in.

Redan kört:
Växjö – 2 av 9 möjliga inspelade (i kalkylen: 9) Kvar: 1 hemma, 1 borta
Linköping – 0 av 12 (6) Kvar: 1 h
Modo – 5 av 12 (9) Kvar: 1 h

Kommer bli svårt:
AIK – 4 av 9 (10) Kvar: 1 h, 1 b
Brynäs – 1 av 6 (9) Kvar: 2 h, 1 b

Lär fixas:
Frölunda – 5 av 6 (8) Kvar: 1 h, 2 b

Redan uppnådda:
Färjestad – 6 av 6 (4) Kvar: 1 h, 2 b
HV71 – 9 av 9 (3) Kvar: 1 h, 1 b
Örebro – 9 av 9 (9) Kvar: 1 h, 1 b
Luleå – 5 av 9 (3) Kvar: 1 h, 1 b
Skellefteå – 3 av 12 (3) Kvar: 1 b

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Blogg

Senast

Till toppen