Kontakta oss

Intervju – Karlberg: ”Vi ska inte börja kasta pengar”

Intervju

Intervju – Karlberg: ”Vi ska inte börja kasta pengar”

pucklifnews

Hockeyallsvenskan blev SHL – helt oplanerat. Och med annan serietillhörighet måste också planerna för 16/17 ritas om lite. LIFnews tog ett längre snack med Mikael Karlberg från Leksands sportråd för att reda ut vissa frågetecken.

Till att börja med: du och Jax blir kvar va?
– Vi har pratat med styrelsen och vi vill absolut vara kvar. Jax ska prata lite med St. Louis så att allt är lugnt med det jobbet också, sen ska vi ta ett nytt snack med Leksand. Men vi vill vara kvar, ja.

En sak som det surrats om är huruvida vissa spelare i truppen bara hade kontrakt i Hockeyallsvenskan, och att dessa nu måste förhandlas om. Kan du klargöra hur det ligger till?
– Alla som hade avtal i Hockeyallsvenskan har avtal i SHL också. Det rivs inte för att man går upp.

Gött! Något annat som förmodligen har varit ”gött” är dina senaste dagar. Berätta!
– Det har varit hektiskt, det har varit varit en helg då man bara gått på rus. Vi har haft skoj och fest i dagarna tre. Nu börjar man komma tillbaka till vardagen, vi har satt oss ner och kollar vilken väg och plan vi ska jobba efter. Styrelsen bestämmer hur vi ska gå vidare.

Hur förberedda var ni för SHL?
– Du, vi var inte speciellt förberedda på det alls. Jag tror ingen var det om jag ska vara ärlig. Allt föll ju på plats. Men nej, vi var inte förberedda på det här, det tror jag att alla förstår.

Jag utgår ifrån att ni planerat för spel i Hockeyallsvenskan 16/17. Hur ”byter ni riktning”?
– Så är det förstås och det här förändrar planerna lite grann. Samtidigt så har föreningen sagt åt oss att försöka jobba på liknande vis. Vi ska se till så föreningen lever vidare och gör det på ett bra sätt oavsett vilken division. Det, och inget annat, är prio ett. Styrelsen jobbar för fullt nu för att ta fram en budget samt med hur vi ska jobba vidare.

Hur ska ni jobba då tycker du?
– Vi fick bra utdelning på en viss tanke med yngre killar och ett nytt, lite mer kreativt, spelsätt som kom in. Jag tror det är något som gjort att många är positiva och hade varit det även om vi inte hade gått upp. Jag tycker att vi ska fortsätta på det viset.

Ni var det spelmässigt sämre laget mot Modo i säkert sex av sju matcher. Ett Modo som kom näst sist i SHL. Det känns som att det kan bli ett tufft SHL-år nästa år utan en drös förstärkningar?
– Helt rätt. Och jag ser inget konstigt i det. Det är klart vi behöver förstärka, men vi kommer ha en jättetuff säsong nästa år. Vi kommer förmodligen ha den överlägset lägsta budgeten i serien. Men vi får jobba med andra värderingar, att utveckla killarna vi har och lyfta våra spelare till nästa nivå.
– Vi slog ändå ut ett lag som på pappret skulle vara bättre än vi är. Det får bli den vägen vi jobbar på tills vi har det som de andra har rent ekonomiskt. För där ligger vi efter och ekonomi styr rätt mycket.

Jag tror att Malmö Redhawks hade en budget på drygt 30 millar i år. Ni kommer inte ha det
– Haha, nej, vi kommer inte vara i närheten av det tror jag.

När ni kommer in i ”silly season” såhär sent, är det svårare att värva spelare då? Jag tänker att många redan bestämt sig etcetera.
– Så är det, det är många som bestämt sig. Sen finns det vissa spelare som är missnöjda och vill ha en större roll och sådana man får hoppas lite grann på. Vi vill fortsätta göra det vi är bra på vilket är att bygga ett lag som fajtas hårt för varandra. Vi ska inte rusa in i nåt race och kasta pengar till höger och vänster. Vi måste vara väldigt noggranna även om vi gått upp.

När räknar du med att ha truppen klar? Siktar ni på vara klara tidigt eller ha kyla in i det sista?
– Svårt att svara på faktiskt. Det jag vet är att vi kommer inte ta in nåt bara för att ha klar en trupp som ska kunna sommarträna ihop. Det får ta den tid det tar. Vi försöker att vara smarta och jobba genomtänkt med det vi gör. Det gäller att hitta rätt killar. Sen har vi redan en jättebra kärna av spelare i truppen.

Jag läste någonstans att sett över senaste åren så har snittet på antalet värvningar av SHL-nykomlingen varit någonstans runt sju-åtta spelare. Var tror du att ni hamnar?
– Jag vet inte, det är svårt att svara på. Men en femma, nånstans däromkring. Fem-sju, runt snittet skulle jag tippa på. Men det beror helt på vad som finns och dyker upp. Vi kommer som sagt inte att värva för värvandets skull.

Vad söker ni?
– Vi letar brett och tittar på alla positioner.

Bra svar. Är det någon spelare på g in snart?
– Nej, inte för tillfället.

Ut då?
– Grabbarna är på semester i Spanien nu så vi har inte pratat med dem. Vi ska ha diskussioner nästa vecka så får vi se var det landar.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Magnus

    Många tack för den här intervjun, och de som du gjort tidigare under säsongen. Mycket uppskattat!

Mer i Intervju

Senast

Till toppen