Kontakta oss

INTERVJU – Jax: ”Inga hard feelings mellan mig och Leksand”

Cirkus Leksand

INTERVJU – Jax: ”Inga hard feelings mellan mig och Leksand”

jaxy
Foto: Ronnie Rönnkvist

LIFnews kunde på tisdagsmorgonen avslöja att Fredrik Jax inte kommer att fortsätta i Leksands IF sportråd. Nu berättar han varför.
– Det är ohållbart att jobba 50/50. Jag kommer inte att jobba för Leksand aktivt som det varit nu, säger han till LIFnews.

Fredrik Jax, 44, har tillsammans med Mikael Karlberg och Christer Siik bildat det sportråd som varit med och tagit upp Leksand i SHL. Nu hoppar Jax av uppdraget.
– Sedan jag tillträdde i Leksand har jag jobbat 50/50 NHL-scout/sportrådet i Leksand. Det är i teorin en bra kombo och rent sportsligt får man en bra blick på marknaden. Men i och med att jag är leksing och bor i Leksand så har det i praktiken inte varit så. Speciellt inte eftersom att det här varit en så fantastisk säsong. 50/50 har inte funkat som det ska och det är det som ligger till grunden för det här, säger Jax till LIFnews.

Känner du att du måste välja mellan att vara heltid för Leksand eller heltid med scoutingen?

– Ja så skulle man kunna säga. Det blir ett steg till nu i och med SHL-avancemanget och det kommer att krävas ännu mer jobb. Jag måste välja var jag ska fokusera och göra det fullt ut. Istället för 50/50 har det varit 90/80 och jag har jobbat varje dag, hela dagarna från tidig morgon till sen natt. Jag har en sådan passion och brinner för det här, och då blir det lätt att man bara kör.

Vad händer nu då?
– Jag blir inte kvar i St.Louis men jag kommer jobba med scouting.

En annan NHL-klubb alltså?
– Det blir i alla fall inte St.Louis, sen vad det blir får vi se.

Är det tråkigt att sluta i Leksand?
– Det är inga hard feelings mellan mig och Leksands IF. Det är bara att det blivit jäkligt mycket och det har varit svårt att trycka på bromsen. Men det är inte Leksands fel utan det är jag själv som har älskat det här jobbet och därför lagt ner min själ i det.

Fanns alternativet att jobba 100 procent för Leksand?
– Jag hade saknat scoutingen då och tappat en viss koll på marknaden. Jag vill vara ute på fältet, titta och leta efter spelare, det är det jag gör bäst. Och skulle Leksand ha en heltidsanställd scout snackar vi helt andra kostnader med alla resor och så vidare. Men jag håller som sagt på att kika på vad jag kan hjälpa med Leksand med. Vi håller på att titta på olika möjligheter och se vad som går att lösa.

Vad är det för ”lösningar” ni kollar på?
– Jag har inga sådana detaljer i dagsläget och kan tyvärr svara på det än.

Men du kommer inte att ingå i ett sportråd på det sättet du gjort nu?
– Nej, det kommer jag inte. Det är ohållbart att jobba 50/50. Jag kommer inte att jobba för Leksand aktivt som det varit nu.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Peter Jacobsson

    Varför kan inte Sigge få erbjudande om att ta Jax plats?

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen