Kontakta oss

Inget stoppar oss nu

Anton Lundin

Inget stoppar oss nu

white

Spolar vi tillbaka fyra månader så låg vårt kära Leksand sist i HockeyAllsvenskan, självförtroende var i botten och allt verkade gå emot oss. Det var konkurshot som basunerades ut och ständiga sportsliga bakslag. Idag är vi fem segrar från SHL. Och för att citera en gammal dansbandsklassiker: inget stoppar oss nu.

Det går snabbt i hockeyn och det är fascinerande hur ett lag kan förändras under tiden. Aldrig förr har jag sett ett så mentalt starkt Leksand som det jag såg idag. Det Leksand Sjur Robert Nilsen bossade över för fyra månader sedan hade vikit ner sig efter TAIFs 2-1 mål – men inte Perras Leksand. Istället kommer en snabb replik från Janos Hari och sen även ett avgörande från Johan Olofssons klubba.

Det är för mig omöjligt att inte dra paralleller till Leksand anno 2013-14 som på något sätt alltid lyckades vinna tredje perioden när de hade en ledning i ryggen. Visst var det mycket sarg ut men laget var precis som Perras Leksand mentalt starkt och lyckades på något sätt alltid reda ut prekära situationer – och Leksand kunde knappast vara i en mer prekär situation när Perra skulle vända på skutan med Sigge och Gereon vid sida.

Men det gjorde de – och fyra månader senare har en vinnarmentalitet byggts upp med hjälp av några briljanta nyförvärv som den nya sportledningen tagit in. Men även alla som var där innan Perras intåg har tagit stora steg i sin utveckling – vad sägs om Martin Grönbergs, Tom Hedberg och Jon Knuts framsteg till exempel?

Leif Boork har ofta pratat om momentum och hur pass viktigt det är. Han har fått mycket skit för det genom åren – men vad man än tycker om den gamle gubben så har han rätt. Ett lag med momentum och självförtroende kan åstadkomma under, vilket är precis det Leksand gjort hittills – och än är det inte slut. För Tingsryd kommer inte åka upp till en fullsatt Tegera Arena på tisdag och vinna – det finns inte på kartan – i alla fall inte när detta Leksand står på andra sidan.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Peter Jacobsson

    Säsongen 12/13, den säsongen då lif avancerade till SHL hade man en fantastisk förmåga att låsa matchen (om man var i ledning) ungefär i mitten av 3:e perioden. Den förmågan tog man med sig till SHL, fast det blev svårare, eftersom lagen var betydligt bättre. Men det lyckades till och från. Men säsongen 14/15 och nu en bit in på 2016 så hade laget tappat bort förmågan. Många matcher tappade man ledningen just i 3:e perioden. Men de senaste månaderna har laget fått ett helt nytt spel i sista perioden, även om matchen mot Mora var på vippen att tappas i 3:e.
    Nu hoppas jag att det blir seger på tisdag, för då blir det till att boka biljetter till matcherna i Ö-vik. Lite ett ödets ironi, för 50 år sedan (1966) såg jag min första leksandsmatch, man tog emot Modo på hemmaplan. Nu 50 år senare kanske jag kan få se lif spela mot just modo.,

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen