Kontakta oss

Gästkrönika: Äntligen öppenhet i Leksands IF

Gästkrönika

Gästkrönika: Äntligen öppenhet i Leksands IF

Följande är en gästkrönika inskickad av Anders Nilsson:

Leksands IF har under många, många år varit en sluten organisation. Insynen har i långa perioder varit minimal. Den information som har kommunicerats utåt, har ofta varit tillrättalagd, inte sällan dessutom vinklad eller rent av helt felaktig. Stämmorna, föreningens högsta och viktigaste beslutande organ, har varit dåligt besökta och engagerat få. Därför är det extra glädjande att se att nuvarande styrelser faktiskt verkar ta det här med öppenhet på allvar, inte bara snacka om det.

I samband med LIF-natta nästa helg, kommer föreningen hålla ett medlemsmöte, lördag 5/12 kl. 11.00 i Tegera Arena. Detta är inte bara en engångsföreteelse, utan något som man säger kommer vara återkommande två gånger per år.

Varför är då detta så viktigt? Jo, för att medlemmarna i Leksands IF är viktiga. Det är vi som ÄR Leksands IF. Eller åtminstone SKA vara det. Det är vi som ska vara stommen i Leksands IF. Den som består från år till år, medan styrelser och spelare kommer och går.

Så har dessvärre inte alltid varit fallet i föreningen, kanske delvis beroende på att föreningen inte precis har bjudit upp till insyn och medlemsengagemang heller. Detta har lett till att liten liten klick gubbar, omgivna med folk med stora plånböcker, har kunnat utöva orimligt stort inflytande på föreningen. Avgörande beslut har fattats bakom lyckta dörrar, inte sällan med enskilda särintressen som drivkraft och katastrof för föreningen som följd.

Men nu verkar alltså föreningen, med de nya styrelserna, vara inne på en helt annan väg. Nu öppnar man dörren och bjuder in till insyn och engagemang.

Vad innebär det då för oss vanliga medlemmar? Jo, att vi ska ta den chansen. När föreningen nu bjuder upp till dans, är det vårt ansvar att ställa upp. För vem som helst kan gå på stämman. Det kräver inga förkunskaper, kunskaper om ekonomi eller organisation. Det är till för oss helt vanliga medlemmar och väl där har vi alla lika mycket eller lite att säga till om, oavsett vad vi heter. En medlem, en röst.

Så nu är det dags för oss medlemmar att förena oss. Nu har Leksands IF chansen att få en nystart, men ska det bli något av den, får vi medlemmar också ställa upp. Det får aldrig mer ske att ett gäng småpåvar styr föreningen som de vill, och har vi nu styrelser som faktiskt är intresserade av vad vi tycker och tänker, ska vi ta vara på det. Kanske har det aldrig i föreningens historia varit viktigare än nu att medlemmarna engagerar sig.

Steg 1 är att bli medlem i föreningen. Det gör man enklast genom att registrera sig på denna länk: https://www.leksandsif.se/om-lif/bli-medlem

Steg 2 är att gå på medlemsmötet, 5/12 kl. 11.00. Mitt i allt det roliga med matcher och underhållning kring LIF-natta, är det ett jättebra läge att gå dit och informera sig om vad som händer i föreningen, och gärna också dela med sig av de synpunkter och förslag som så många Leksingar har.

Så Leksingar, Sverige över, förenen eder! Så ses vi allihop i Tegera på lördag förmiddag!

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Gästkrönika

Senast

Till toppen