Kontakta oss

Frustrerande förlust mot KHK

Anton Lundin

Frustrerande förlust mot KHK

”Vad tusan, det är ju match ikväll”, kom en vilsen LIFnews-skribent på en timme innan nedsläpp. Jag antar att det där med fredagsmatcher aldrig riktigt satt sig ordentligt i min interna hockeyklocka… Så uppladdningen var kortvarig men intensiv inför den mentalt nedbrytande, och otroligt frustrerande, 0-1-förlusten mot Karlskrona.

Det var alltså Karlskrona som denna regniga dag fick besöka vår fina arena och det var till och med ett litet följde supportrar som rest hela vägen från Blekinge. De fick ju nästan jubla tidigt då Karlskrona fick ett antal gratislägen, men Atte Engren var vaken från start som tur var och höll tätt. Någon annan som vaknade på rätt sida var Oskar Lang, jäklar i mig vad den killen har fart och vilja. Han är nära att göra både ett- och två-noll i första perioden. Mål kunde även Lukas Eriksson ha gjort efter en fin pass av Olle Alsing, men Johannes Jönsson i bortamålet kunde parera Erikssons skott från nära håll. En del av mig önskade att kanske Porsberger fått det läget istället… Men perioden slutade till slut 0-0, trots att vår finske vän i målet fick oss alla att sätta hjärtat i halsgropen när han skulle ut på äventyr bakom mål. Det löste sig denna gång.

Några hjärtan i halsgropen blev det inte i andra perioderna som inte kan beskrivas som något annat än ett enda långt, sömnigt, ställningskrig. Och med en lång arbetsvecka i ryggen så blev den andra perioden en ständig kamp mot den påträngande tröttheten som gjorde sig mer och mer påmind. När det inte fanns jättemycket att rapportera på isen så kan man istället ställa sig vissa frågor. Varför spelar inte Lang med Ollas och Castonguay längre? Varför skapar vi mindre i 5-mot-4 än vi gör i 5-mot-5? Varför spelar Ollas fortfarande powerplay? Varför dömer Mikael Nord varje match i Tegera Arena? Varför är han lika dålig varje gång han gör det? Med dessa frågor i ryggen så tar jag en powernap, en av fördelarna med att följa matchen från tv-soffan.

Utvilad och starkare än någonsin så tacklade jag till slut även den tredje perioden. Tacklades gjorde även Joe Piskula och Filip Cruseman som i en konstig icing-situation åkte ihop och Cruseman åkte in i sargen med en ordentlig smäll och troligtvis var det huvudet som fick sig en törn. Följden blev ett matchstraff på nummer sex i LIF som jag personligen tycker är ytterst tveksamt bedömt, vilket såklart även hela Tegera Arena höll med om som genast började slänga in snusdosor och vattenflaskor på isen. Frågorna jag hade kring Mikael Nord inför period nummer tre blev efter detta bara fler. 5-mot-4 i fem minuter alltså och det dröjde inte ens en minut innan Emil Lundberg får in pucken efter en retur på Mattias Guters skott. När ännu en minut gått på klockan så var Leksand bara nere på tre spelare efter att Patrik Norén fått sätta sig i utvisningsbåset. De avslutande minuterna går på tok för fort och något sista läge dyker aldrig upp. 0-1 till Karlskrona och en oerhört tung förlust läggs till handlingarna.

Leksand gör en helt okej match och jag kan inte påstå att Karlskrona imponerar märkvärdigt. Men det var det där med att få in pucken också och det är ju fortsatt vårt största problem. Men idag är hockeyguden förjäkligt ondskefull och jag vet inte vad vi leksingar gjort för att förtjäna ett matchförändrande matchstraff som i slutändan bestämmer utfallet på matchen. Men det är bara att hoppas att det där jämnar ut sig i längden. Eller så kan man hoppas att domarteam Nord/Bjälkander håller sig borta från dalarna i framtiden. Nu bär det av till Karlskrona istället med en chans till tre poäng redan imorgon. Nya tag då!

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen