Kontakta oss

För LIF-skölden – Nu och alltid

Per Karlsson

För LIF-skölden – Nu och alltid

DSC_2574

Väderbilden börjar kanske förändras något, men vi ska ändå tala lite om det här med dog days. Hunddagar. Eller gamla hederliga Bondepraktikan-begreppet rötmånad. Alltså den tid på året solen står i närheten av Sirius – stjärnan i stjärnbilden Stora hunden – och värmen tar ut sin rätt.

Dog days är varje juli-augusti en återkommande fras under sändningar av Major League Baseball. Det är varmt att vara ute på ett soldränkt outfield och infield. Helst skulle nog spelarna vilja att serien bestod av lite färre matcher. 162 är rätt många, och vissa dagar vill man bara ligga i skuggan som en hund. Alternativet vore att byta sport och kliva in i en sval hockeyarena. För spelare i LA Dodgers och Kansas City Royals är det vara att byta ut loggan. I övrigt är färgerna på kepsen de rätta för att smälta in i den trupp som på lördag spelar försäsongens första träningsmatch. Mot Färjestad, i Arvika.

Cleveland+Indians+v+Kansas+City+Royals+fjU7mHoFCswl

Aftonbladets Mats Wennerholm har sin bild klar: SHL 2014/2015 blir den överlägset sämsta produkten genom tiderna. Detta eftersom en rad stjärnor lämnat ligan och ersatts av spelare som Wennerholm tycks betrakta som tämligen mediokra. Bara marginellt bättre än baseballspelare som snörat på sig skridskor för första gången.

Då Wennerholm tenderar att vara ombytlig i sina åsikter finns dock en möjlighet att han påverkas av uppfattningen hos de olika lagens supportrar. Man älskar nämligen inte sporten och sitt lag mindre för att ett antal poängproducerande profiler försvinner. Kommande säsong är lika intressant som alla andra säsonger. De nya spelarna i respektive trupper har säkert kvalifikationer nog att skapa ett sevärt SHL. Kanske till och med en bättre produkt än senaste vintrarna.

Tills vidare är det av underordnad betydelse hur bra serien blir. Ingen, allra minst Wennerholm, vet svaret ännu. Klubbarna är för närvarande fullt upptagna med sitt eget. Att egna laget blir bra. Att egna publiken erbjuds en bra produkt. Åtminstone ett av lagen har inga som helst planer att göra sämre ifrån sig än föregående säsong. De tio nyförvärven verkar ha väldigt klart för sig vilken typ av klubb de kommit till. Att de blev del av ett enda stort hjärta och en enda stor lunga – bestående av inte bara lagkamrater utan också tiotusentals fans – när de ystert gick på is under den varmaste av hunddagar.

4. Robin Gartner
9. Eric Himelfarb
10. Brian Connelly
24. Jonas Frögren
27. Viktor Mårtensson
40. Tomi Sallinen
55. Robin Jacobsson
71. Chris Connolly
85. Toni Kähkönen
89. Jack Connolly

eso1317b

År 1690 fick en annan stjärnbild sitt namn. Scutum, eller Skölden på svenska. Uppkallad efter en polsk krigarkung. Med lite vilja kan det markerade vita fältet ovan ses som en hockeyrink.

År 1919 bildades en idrottsförening där det genom decennierna funnits både kungar, krigare och en förmåga att kriga för skölden.

År 2014, 2 augusti, spelar en ny upplaga av denna klubb säsongens första träningsmatch.

Torsdag 11 september inleder laget sin 56:e säsong i landets högsta serie.

Vårt Leksands IF

Leksandströja

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Per Karlsson

Senast

Till toppen