Kontakta oss

Ett vitklätt Leksand bröt sviten mot Luleå

Matcher

Ett vitklätt Leksand bröt sviten mot Luleå

Leksand fick ”dispens” att spela i vita hemmatröjor mot Luleå på lördagseftermiddagen och det visade sig vara ett bra drag. För Leksand bröt nämligen den sju matcher långa förlustsviten och det var juniorerna som visade vägen i 4-0 vinsten.
– Nu klarar vi 60 minuter, det var inte bara första perioden utan hela matchen som vi stör Luleå. Vi har bevisat för oss själva att vi tagit ett steg till idag, säger Perra Johnsson efter matchen.

Ingen Markus Lauridsen, ingen Tobias Forsberg och framförallt ingen Jon Knuts. Men vad spelar det för roll när man har en massa juniorer och framförallt en liten värmlänning i storform. Oskar Lang gör sitt andra SHL-mål på lika många matcher halvvägs in i första perioden efter ett kliniskt avslut i bortre burgaveln och det var tämligen välförtjänt. För Leksand gör nämligen en av sina bättre perioder under säsongen. Leksand står sig väl i SHL när det gäller skridskoåkningen och det visar de verkligen i första perioden, bra fart och hög intensitet är grunden till det stora spelövertaget och det är en fröjd att se, nästan lika fint som det vita hemmatröjorna. Skotten efter första perioden 12-5.

Isac Skedung såg vad Lang gjorde i första perioden och ville inte vara sämre. I periodens femte matchminut så kommer han helt fri i boxplay(!) och släpper den iskallt mellan benen på Joel Lassinantti i Luleåkassen. Men han stannade inte där för i periodens trettonde matchminut så gör han även 3-0 i öppen kasse efter att Lassinantti släppt en retur på Lukas Ericssons skott, målfirandet håller precis som vid första målet världsklass. ”Det är två fina pöjkar” säger Perra efter matchen och det är väl bara att hålla med. Återigen är Leksand snäppet vassare även om andra perioden inte är lika ensidig som den första. Skotten i andra perioden: 13-11.

Förväntningen inför den tredje perioden var att Luleå skulle gå ut och göra en sista anstormning. Men någon sån kom aldrig och istället kan Johan Olofsson stänka in pucken efter en fin soloprestation och Leksand kan till sist ganska komfortabelt räkna hem den första trepoängaren på hemmaplan. Och det är så otroligt välförtjänt. Skotten i tredje perioden: 9-14 och 34-30 totalt.

Det var på tiden att Perras gäng fick tre poäng och förhoppningsvis ger det här även lite självförtroende till framtiden, det kommer ju verkligen behövas för att vända på den här skutan. Men känslan är ändå att laget nu acklimatiserat sig till SHL. Prestationerna i dubbelmötet mot Färjestad och senare mot Brynäs borde ha resulterat i mer än noll poäng och framförallt så ser det bara bättre och bättre ut spelmässigt. Så nu till sist en vädjan till Leksands ledning, skit i SHL, skit i allt vad mörka hemmatröjor heter. Vi spelar i vita hemmatröjor och det har vi alltid gjort.

Avslutningsvis får jag bjuda på en liten anekdot. Det är rätt så tydligt vad Luleå har för kravspecifikation när de rekryterar tränare:

namnlos

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen