Kontakta oss

En poäng men ingen vinst

Cirkus Leksand

En poäng men ingen vinst

bb161001zn036

Det var dags för nollornas möte. Leksand mot Örebro. Och det började sannerligen i dur men slutade i moll.

Direkt i inledningen blev det väldigt tydligt vad Leksand inte lyckats hantera hittills i SHL – passningar på bladet. Ytterell hade ett utmärkt läge att sätta upp en kontring där Porsberger var i ett bra läge men passningen kom någon halvmeter bakom. I sekvensen efter gjorde Örebro samma sak, men med mycket högre svårighetsgrad, och Squires kom nästintill fri mot Haukeland som räddade.

Efter sex minuter fick Leksand power play och äntligen bjöds det på lite simpelt, temporärt spel i numerärt överläge. Hari till Youds, Youds till Ytterell och Hersl… förlåt, Ytterell till målet. Stenhårt skott utan chans för Hudashow i Örebro-målet.

Första gången i år med ledning i SHL, yiiiiihaaaaa!

Annars var väl Örebro det bättre laget i första perioden, men det skiter vi i.

I början av den andra var det dags för PP igen. Olofsson jobbade fram utvisningen och Porsberger tog emot pucken, lät Hudashow flytta över och pricksköt sedan i krysset på bästa Pelle Prestberg-manér.

Strax efteråt satte ”Paakkman” upp Olofsson i jätteläge men denne brände.

Istället reducerade Dominique Heinrich med ett vasst skott i power play och ledningen efter två perioder var fortfarande ett mål.

Olofsson hann med att bränna ytterligare ett pangläge och i början av sista perioden kom ”Porsche” helt fri men sköt utanför. I anfallet efter skickade istället Siim Liivik in kvitteringen. Det såg billigt ut av ”Hauke” men minst lika billigt ut av de tre försvarande leksingarna som i lugn och ro tittade på när Liivik sköt.

Lauridsens stolpträff i slutet till trots så lyckades Örebro knappt två minuter in i förlängningen peta in pucken efter att Haukeland tappat den. Första poängen dock bärgad, nu håller vi tummarna för fler.

PLUS
– Porsberger och Olofsson jobbar fram lite lägen. Nu ska skärpan framför mål vässas.
– Haukeland släppte två billiga mål i dag men gör samtidigt räddningar som Atte inte gjort hittills.
– Torp+Norén såg ut som en mycket samspelt backpar i dag.

MINUS
– I varje match hittills har målvakterna släppt ett eller ett par billiga mål. Det håller inte.
– Vi får fyra minuter power play att avgöra matchen i och tempot är så långsamt att Örebro-spelarna snarare såg det som en powernap än två boxplay.
– Citerar superba twittraren @_1nSan3_ här då jag inte kan säga det bättre själv: ”Otroligt passivt spel. Håller inte ihop laget. Arbetar en och en väldigt ofta. Ofta rörigt i uppspelsfasen. Finns en del att jobba på.”

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen