Kontakta oss

En ny förlust mot ett imponerande Luleå

Matcher

En ny förlust mot ett imponerande Luleå

4 468 åskådare i Coop Norrbotten Arena fick se sitt Luleå sopa undan Leksand på ett relativt enkelt sätt när de vann med 5-1 under torsdagskvällen. Och Leksands tränare Perra Johnsson var imponerad av Luleå:
– Det är det bästa laget vi mött under de första matcherna, de gör det väldigt svårt för oss idag. Säger han till cmore efter matchen.

I första perioden var det pojkar mot män och Leksand anammade tyvärr den förstnämnda rollen. I nionde minuten small det för första gången i matchen efter att Luleåbacken Craig Schira snappat upp sin egen retur framför mål och stänkt in en handledare. 2-0 kom kort därefter efter att hela havet öppnat sig för Anton Hedman som precis fick pucken förbi Atte Engren, Leksands burväktare för dagen. En liten strimma av hopp presenterade sig när Martin Grönberg och Eric Castonguay från ingenstans befann sig i ett två-mot-en läge. Grönberg hittade Castonguay med en fin ”saucer pass” som de säger på andra sidan atlanten och kanadensaren gjorde inga misstag när han placerade in 2-1 i halvöppet mål, nyförvärvets första SHL-mål. Men glädjen blev kortvarig då Anton Hedman tre minuter senare gjorde sitt andra mål i perioden. Påpassligt rakade han in en retur från Engren som inte fick någon större hjälp av sina backar. Tyvärr ett helt rättvist resultat och ingen Leksandsperiod som går till historien. Skotten: 10-4 till hemmalaget.

Det var lite mer intensitet i Leksands spel från start i tredje perioden, men det kom en kalldusch redan efter fyra minuter. Efter att Leksand schabblat i egen zon så snappade Kael Mouillierat upp pucken och kunde på sin egna retur sätta 4-1 med ett backhand-skott längs isen. Men norrbottningarna var inte klara där, i den 35e matchminuten snärtade Petter Emanuelsson in en handledare från dålig vinkel som inte såg helt otagbart ut för Atte i målet. Skotten i den andra perioden: 12-4.

Inför tredje perioden var Luleås tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson inte alls nöjd med Luleås spel under de 40 första minuterna. Vad hade det stått om Luleå gjort en bra match kan man då fråga sig… Jag tror inte att han tyckte att Luleå höjde sig märkvärdigt i den tredje perioden som blev mållös trots ett mer böljande spel än i de andra perioderna. Leksand skapade fler chanser än tidigare vilket kanske inte är så konstigt då Luleå knappast gick för fullt i den tredje perioden. I slutändan vinner Luleå matchen helt rättvist och Perra Johnsson kan bara hålla med efter matchen:
– Vi klarar inte riktigt av den pressen vi hamnar i, det blir lite för många enkla felpass och vi är inte riktigt där Luleå är, vi har en lång bit dit. Säger värmlänningen till cmore.

Luleå vann skotten i den tredje perioden med 16-7 och den totala ställningen skrevs till 38-15.

PLUS
+ Vi spelar i alla fall i SHL.

MINUS
– Joe Piskula är inne på samtliga baklängesmål och ser allmänt vilsen ut idag. Amerikanen har definitivt inte fått någon bra start i Leksandströjan.
– Sondre Olden har inte visat mycket under de inledande matcherna, där hoppas jag att det finns mer att hämta. Inne på tre baklängesmål idag.
– Daniel Bertov har ännu en tuff match, det ser ut som att det där steget från Division 1 till SHL spel på några månader kanske var lite för stort.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Fastarp

    +Vi spelar i alla fall i SHL. Sant!

Mer i Matcher

Senast

Till toppen