Kontakta oss

Drömmen om en sniper

Per Karlsson

Drömmen om en sniper

Det har visserligen bara gått sex omgångar av HockeyAllsvenskan, men det verkar som att gångna vårens största fingertoppskänsla fanns hos LIF:s kommande motståndare AIK. Att Tore Jobs skulle ringa Malte Strömwall fick nog betraktas som osannolikt. Den rightskjutande 20-åringen – som i augusti fyllt 21 – kändes inte som rätt karaktär i Leksand. Och om nu Tore ändå kontaktat Strömwall och fått honom på kontrakt är risken stor att supporterledet reagerat negativt på värvningen. ”Den där jäveln…han som fult tacklade Kähkönen och tvingade finnen till månadslång skaderehabilitering”.

Vidare hade man knappast sett det som en merit att Strömwall under fjolårssäsongen representerade inte mindre än fyra klubbar: Växjö, Luleå, Asplöven och HV71. Det vandrandet från klubb till klubb under en och samma säsong slog inte ens Johan Ryno innan han kom till Leksand och fick lugn och ro att utveckla sitt spel.

Men AIK:s nye tränare Roger Melin ringde Malte Strömwall – och Strömwall har nu gjort 8 mål under HockeyAllsvenskans sex första omgångar.

Malte är son till Johan Strömwall, som spelade i Luleå under stora delar av 80- och 90-talet. Luleå gjorde sin första säsong i elitserien 1984-85. Leksand hade inlett aktuella säsongen finfint och vunnit sex av inledande åtta matcher. Något annat än en sjunde seger fanns inte när nykomlingen first time ever äntrade rinken i Leksands isstadion i sina gula dräkter. Men Luleå vann 1-5 inför 5012 halvt chockade åskådare – och Luleås #12 Johan Strömwall var en av isens främsta.

I sonen, som bär #91, tycks AIK ha funnit en sniper. Det är mer än vad Leksand funnit sedan Pelle Prestberg försvann. Alltså en sådan där klassisk sniper med klubban till höger. Patrik Hersley var visserligen både sniper och bombare och fan och hans moster i LIF:s krigarupplaga 2013-14. Här syftar vi dock på forwards.

Men det man inte finner ute på spelarmarknaden får man söka i egna leden. Och det finns ju hopp om att han som bär samma nummer som Maltes pappa Johan med tiden ska uppfylla drömmen om en ny sniper i Leksands IF.

#12 Fredrik Forsberg.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Per Karlsson

Senast

Till toppen