Kontakta oss

Det är i november det vänder, men vändningen får vi vänta på

Matcher

Det är i november det vänder, men vändningen får vi vänta på

”Det är i november det vänder” löd mantrat från Norra stå inför matchens batalj mot Brynäs i en fullsatt Tegera Arena. Men vändningen får vi vänta på lite längre, för det var Gävlelaget som kom ut på andra sidan som vinnare med 1-4 under torsdagskvällen.
– Jag tycker vi har chanser men tar vi inte vara på dem så blir det jobbigt, säger Perra Johnsson efter matchen.

Till att börja med så kan jag bara proklamera hur glad jag är över att nummer 13 är tillbaka i line-upen. Få har samma driv i sin skridskoåkning som Jon Knuts när han får upp farten och jäklar vad han visar prov på det under första perioden, kul att se! Så mycket mer positivt är svårt att hitta i Leksands spel under den första perioden. Det blir mest spel i egen zon förutom en sex minuters period då framförallt Ollas-Castonguay-Knuts biter sig fast på offensiv planhalva. Resten av perioden så spelar Brynäs ut Leksand och gör med fem minuter kvar 0-1 i powerplay efter att tvillingarna Westerholm och Jonatan Pudas lirat runt pucken på ett exemplariskt sätt. Jag måste ju bara imponeras av Westerholmarna i Brynäs som ju är helt dominanta tyvärr. En budgetversion av Sedinbröderna är en bra liknelse. Däremot är det smått på omöjligt att inte ogilla Gävlebornas fjärdekedja med Jacke Blomkvist, Johan Alcén och Gustaf Thorell. Inga lirare jag vurmar för även om Jacke såklart var gud en gång i tiden.

Vad Perra sa till gubbarna i paus kommer vi nog inte få reda på. Men oavsett vad det var så gav det en sjuhelsikes effekt. För de första tio minuterna från Leksand är ju bara ren magi. Brynäs får inte låna pucken en sekund och i chansväg så får just Knuts en dunderchans efter en macka från Eric Castonguay, Rautio i Brynäskassen står däremot för en svettig parad. De tio sagolika minuterna resulterar alltså inte i något mål men däremot i ett powerplay. Som det brukar kunna bli när en period av intensivt spel följs av ett pp så slår Leksand av på tempot och har svårt att etablera tryck i Brynäs zon, men vad spelar det för roll? När det numerära övertaget nästan är över så dyker en lös puck upp framför mål och pang, boom sen är Oskar Langs första SHL-mål är ett faktum. Ett kvitteringsmål har aldrig varit rättvisare. Rättvist också att det är Lang som innan dess stått för några riktigt bra aktioner. Om 1-1 är rättvist så är Nick Johnssons 1-2 en riktig j**** käftsmäll. Ett halvmjäkigt skott från ett halvt friläge letar sig in bakom ”Hauke” och så var vi tillbaka där igen. I uppförsbacken.

Det målet visade sig vara avgörande för matchen, för direkt i andra perioden så styr Jesper Jensen in 1-3 bakom en överspelad Haukeland. Leksand orkar inte komma ikapp och lyckas aldrig komma upp i samma nivå som under andra perioden. Istället lyckas Brynäs trycka in 1-4 efter att matchen stagnerat lite. Det känns som att vi sett matchbilden förut. Leksand hänger med i två perioder och precis som det gjort senaste tiden så ser ju spelet bättre ut men det är ju påtagligt att den där sista spetsen saknas. Som sagt, vändningen får vi vänta på men förhoppningsvis börjar den på lördag när LIF tar emot Luleå i Tegera Arena.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen