Kontakta oss

Dennis Everberg storglänste när Leksand återigen kammade noll

Matcher

Dennis Everberg storglänste när Leksand återigen kammade noll

Leksand kom till spel i Vida Arena med i stort sett samma lag som senast mot Karlskrona förutom en liten detalj – Henrik ”Hauke” Haukeland fick göra sin SHL-debut och det gjorde han med stor bravur. Men det räckte inte mot Växjö som tog alla tre poängen.
– Boxplayen tar livet av oss, sen får vi försvara oss ganska mycket och det tar kraft från det vi tänkt göra framåt, säger Perra Johnsson till cmore.

Att säga att första perioden bjöd på avvaktande spel är en underdrift. Leksand låg rätt i sina positioner för det mesta och släppte inte till alltför mycket mot ett individuellt skickligt Lakers. Men ett mål fick vi se – tyvärr från fel lag – det var däremot jäkligt snyggt. Unge Adam Brodecki slog in pucken på tennis efter att SHL-debutanten för dagen, Henrik Haukeland, släppt retur på Geoff Platts handledsskott från slottet – ett fint prov på hand-öga koordination från ex-Brynäsaren. Även om de vitklädda gick ut i omklädningsrummet med 1-0 i baken så är den här perioden ett bra exempel på hur Leksand måste spela i egen zon – äckligt disciplinerat där motståndarna hålls på utsidan. När det gäller spelet med puck finns det däremot mer att önska… Skotten: 7-6 till Växjö.

Andra perioden ser det bättre ut från en Leksings perspektiv och åtta minuter in i andra perioden tilldöms Leksand ett powerplay efter att den duktige Olli Palola trippat Ben Youds, ett tveksamt beslut men det tar vi. Den efterföljande sekvensen är ett perfekt exempel på hur powerplay ska spelas. Vunnen tekning, två pass mellan backarna och sen ett stenhårt slagskott signerat Markus Lauridsen med skymning framför mål. Pang-Boom, 1-1. Men Leksand fick inte vinna denna period heller då Växjö återigen tog ledningen sju minuter senare efter att Skellefteå-sonen Sam Marklund blivit helt fri framför mål – han gjorde inga misstag och 2-1 var ett faktum. Det går att ifrågasätta försvarsspelet hos Leksandsförsvaret vid målet och kanske framförallt hos Daniel Bertov som hamnade lite fel. Det var däremot ett av få misstag i egen zon från LIF som gör säsongens bästa period enligt undertecknad. Skotten: 7-4 till Växjö.

Tredje perioden började sämre när Dennis Everberg helt plötsligt blev fri framför ”Hauke” och kunde enkelt lägga in 3-1 efter att ha rundat norrmannen. Ett misstag av Leksandsförsvaret som straffar sig mot lag som Växjö. Ett Leksandsstolpskott senare så rakar Dennis Everberg in sitt andra mål i powerplay på retur i den 50e matchminuten. Denna gång är det svårt att klandra någon i Leksandsförsvaret då det snarare är Växjö som spelar effektivt. 4-1 och om den inte var död innan så dog matchen där och då. Så mycket mer hände inte heller utan Växjö tar till slut en komfortabel 4-1 seger. Inga poäng ikväll heller alltså – även om oddsen för en Leksandspoäng var relativt höga. Matchbilden är alltför familjär där Leksand hänger med i två perioden för att sen klappa ihop i den tredje mot ett mycket skarpare Växjö.

PLUS
– ”Hauke” gör en fullt godkänd debut – kan väl knappast klandras för något av målen även om han kanske kunde tagit någon till puck.
– Spelet i egen zon i de två första perioderna var det positivaste på hela matchen. Växjö får inte mycket yta i mitten utan får snurra mycket i sarghörnen.

MINUS
– Två av målen är direkta resultat av markeringsmissar framför eget mål som måste slipas bort – det håller inte mot SHL-motstånd.
– Daniel Bertov (som brukar vara bra) hade ingen bra dag och var tyvärr lite fel ute på två av Växjös mål.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Matcher

Senast

Till toppen