Kontakta oss

Därför värvades Castonguay: ”Spelarna hyllar honom som människa”

Intervju

Därför värvades Castonguay: ”Spelarna hyllar honom som människa”

I veckan blev det officiellt att Leksand värvar den 28-årige kanadensiska centern Eric Castonguay. Mikael Karlberg utvecklar för LIFnews varför valet föll på Tingsryd poängkung.
– Vi tycker att vi behöver spelskickliga centrar som är duktiga åt båda hållen, säger Karlberg.

Castonguay gjorde 40 poäng (11+29) på 52 matcher den gångna säsongen vilket ledde till en tiondeplats i Hockeyallsvenskans poängliga. Under slutspelsserien blev det fem poäng (3+2) på sju matcher.
– Vi tycker att vi behöver spelskickliga centra som är duktiga åt båda hållen. Jag tycker att han är smart, har bra spelförståelse och även duktig att teka. En stabil bra center, säger Karlberg.

Var det en affär som gick snabbt?
– Det gick fort när det väl kom upp. Vi hade inte planerat detta och inte ens haft honom i tankarna eftersom att vi trodde det skulle bli spel i Hockeyallsvenskan.

Värvningar av allsvenska poängmaskiner till SHL-lag har ju gått både bra och dåligt genom åren. Vad är det som talar för att Castonguay klarar steget?
– Han är inte här för att han ska vinna poängligan i SHL. Han ska göra ett bra jobb och passa in i vår grupp. Vi har varit väldigt noga med hur han är som människa, han är ingen frälsare utan han ska komma hit och smälta in i vår grupp på ett bra sätt.

Malmö och Rögle jagade honom också och i de klubbarna var han förmodligen tänkt som en tredjecenter. Hur högt upp i kedjeformationerna tänker du att han ska centra?
– Det får vi se, det får tiden utvisa. Vi behöver fylla på truppen och han var ett jättebra alternativ som dök upp.

Jag har hört om honom att han är en sådan spelare som inte spelar för att ”maxa sina poäng” utan när Tingsryd ledde matcher stort så erbjöd han sig att sitta på bänken för att låta klubbens unga spelare spela power play och utvecklas. Jag tänker att det säger en del om hans karaktär.
– Där håller jag verkligen med. Jag har också pratat med några spelare i Tingsryd och de hyllar honom som människa. Sådana saker väger väldigt tungt när vi tittar på spelare, avslutar Karlberg.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Intervju

Senast

Till toppen