Kontakta oss

DA-LAR-NA är vårat landskap…

Cirkus Leksand

DA-LAR-NA är vårat landskap…

dalarnaland

LEKSAND. Inför matchen kände jag ungefär såhär:

Screen Shot 2016-03-10 at 21.24.25

En ovanlig match väntade, oavsett resultat. Eller som ”Perra” uttryckte det: ”Det är första gången jag spelar en match där vi ligger under med 4-0 från start”.

Så släpptes pucken. Tobbe Fopp och Mårtensson gaaasade i några sekunder innan det var tur för vaktmästarn att äntra isen och fixa nåt strul. Classic!

Leksand fick omgående ett power play men när det inte resulterade så vad göra? Jo, ge pucken till Wayne Gre…jag menar Robin Jacobsson, som soloåkte och på nåt vänster fick in pucken bakom Mora-keepern en sekund efter att de blitt fulltaliga.

Men sen satte Mora press på Leksands backar och då – NEWSFLASH – blev det lite smådarrigt.

****
Inför andra kände jag “brukar inte Leksand göra många mål i andraperioder på hemmaplan?” Tycker ofta man ser spelarna jubla framför en folktom ”södra sitt”.
Inledningen skiljde sig rätt mycket från första 20 eftersom att Leksand lyckades slå typ tre icing inom en kort – men ändå mjölksyrelång – period. Men så 3.30 in i den så fick Johan Olofsson pucken, han passade ”Paakkman” som passade tillbaka och, ja, jag vet att man sällan vill att ens lag ska spela sig hela vägen in i mål, men heter man Johan Olofsson och ÅKER in med pucken över mållinjen så gärna för mig.

Brock Montpetit var nära att göra samma sak i box play lite senare men på något märkligt sätt lyckades han, som han så ofta gör, missa ett bra läge. Han fick inte heller med sig någon utvisning, vilket på TV-bilderna konstigt nog såg korrekt dömt ut.

När halva:ish matchen var spelad så var Mora så nära att göra mål under vad som kändes som en halv säsong men drog istället på sig en utvisning och i det efterföljande power play satte världens bästaste Knuteliknuts 3-0. Sen ra-da-des det upp läge på läge men 3-0 var verkligheten med en akt kvar.

****
När jag skriver detta är det några Björn Oldén-sekunder kvar tills tredje perioden början och jag tar gärna 4-0 efter en sekund men sett till hur det här laget agerat den här säsongen känns ”ju senare, desto bättre” rätt givet. Och att jag skiter i hur det går i tredje är ljug, men det här laget alltså! Herre min hockeygud. Att de bjuder upp till (dala)dans kan ingen ifrågasätt.

Btw så har Johan Porsberger varit så slö hela matchen att det skulle förvåna såväl undertecknad, men även ovan nämnda hockeygud, ifall han inte nätar i sista.

****
Det gjorde han! Och han gick ner på ena knäet sådär målskyttssnyggt också! Och Olofsson gjorde mål igen! Och Bertov! Tingsryd här kommer vi! TJOHO!

Plus
– Lukas Ericsson. En gigant i såhär täta matcher. Satan vad bra i boxplay + framför motståndarkassen.
– Henrik Haukeland. Våran målis, vår norska målis…
– Viktor Mårtensson. Sagolik kämpe.

Minus
– Drygt 600 tomma platser. Det är förlåtet om det är fullt mot Tingsryd.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen