Kontakta oss

BLOGG: Tommy Andersson och förändringens vindar

Anton Lundin

BLOGG: Tommy Andersson och förändringens vindar

3526629

Det händer saker runt Leksands IF och idag har Tommy Andersson annonserat att han kommer presentera en alternativ styrelse till årsmötet i sommar. Det är det senaste i denna härva som kretsat kring Tommy Andersson.
Ska vi ta detta förslag på största allvar? Det är upp till dig.

Få av er som läser detta har missat Tommy Andersson-gate men jag kan ju ta det en snabbis ändå. Tommy Andersson är före detta klubbdirektör för IK Brage och har under senaste veckorna riktat kritik mot Leksands IF på sin privata facebook. Nu står det även klart att han kommer att presentera ett alternativt styrelseförslag, troligtvis till helgen. Tommy själv har under sin tid i Brage blivit kallad för diktator och andra glåpord och de resultat han presenterade som vd i Brage imponerar inte, milt sagt. Så det var en snabb genomgång av denne man.

Om inte annat så har Tommy Andersson bidragit till att höja intresset kring denna mindre roliga sida av sporten. Som ju är minst lika viktig. Leksands IF är en förening som blivit misskött i ett antal år och det är bra att gemene leksing där ute får reda på allt inte är frid och fröjd i vår klubb, även om jag personligen tyckte att vår Vision: Framtid-serie gjorde det på ett bättre sätt. Jag kan också tycka att detta kunde gjorts i ett annat forum än facebook, men det är väl upp till honom.

Så vad betyder detta nya styrelseförslag? Det betyder att det kan ske stora förändringar på årsmötet i sommar som blev framskjutet häromdagen(något datum är inte satt). Framtiden för Leksand är otroligt oviss och detta är ett av de största vägskälen på väldigt länge. Nuvarande styrelsen har misslyckats på många plan och stora delar av styrelsen kommer att bytas ut oavsett vilket förslag som väljs, det är säkert. Leksand har dragit in för lite pengar och speciellt på marknadssidan har man inte presenterat några bländande resultat. Även det faktum att Leksands IF stod utan vd i sex månader får anses som ett stort misslyckande, detta under den viktigaste säljperioden på året. Även om detta till stor del var förra styrelsens blunder.

Nu säger jag absolut inte att ni ska stödja Anderssons förslag. Men granska alla förslag när de kommit in och bilda dig en egen uppfattning. Det är demokrati och det är du som medlem som bestämmer hos Leksands framtid ska se ut.

Nuvarande styrelsens förtroende är hos många supportrar lika med noll. Även hos mig själv. Därför vill jag se stora förändringar. Även om jag inte kommer rösta på denne Tommys förslag så vill jag se nytt blod. Vilket det ser ut att bli i valberedningens förslag också. Valberedningens egna förslag vinner i de flesta fall och det finns en anledning till detta. Valberedningen har i uppgift att i flera månader innan årsmötet ta fram de bästa kandidaterna och det är ingen slump att de oftast får majoriteten av rösterna. Men nytt blod behövs, och nytt blod kommer det att bli. Det är jag säker på.

_______________________

@alundin19

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
2 Kommentarer
  • Åhlberg

    Nytt blod behövs oavsett. Såg att Brynäs IF på kort tid samlat in 100000 kr till deras supporterlirare. Lif har öppnat ett swisch konto bra, men bredda detta omedelbart så att folk kan sätta in pengar på vanligt sätt också. Hur svårt kan det vara ? Och döp insamlingen genast till tex supporterspelaren och inte vision 2019 så att fansen ser vad insamlingen går till specifikt. Då tror jag på ett rejält genombrott i insamlingen. Många tvekar idag pgav att insamlingen inte har något specifikt namn. Ps när kommer de tre spetsspelarna på forwardssidan in??

  • PH Sefastsson

    Du kommer inte stödja Tommys förslag…..alltså vet Du vad det innebär. Eller?

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen