Kontakta oss

BLOGG: Sommaren är kort

Anton Lundin

BLOGG: Sommaren är kort

Drinken är i handen och solhatten är på. Vi är mitt i den svenska sommaren och nog är det många där ute som avnjuter sin semester. Men ”Sommaren är kort” som en Tomas sjöng för ett 30-tal år sen och runt hörnet stundar hösten, och med den kommer sju månader av kyla, rusk och framförallt: hockey.

Lite mindre än två månader återstår tills visslan går och jakten på en SHL-plats är igång och med det så kickar vi på LIFnews igång säsongen 2017/18. Det är två veckor kvar till ispremiären och ytterligare en vecka till den första träningsmatchen mot Färjestad. Det är en minst sagt intressant höst vi går till mötes, Leksand spelar återigen i HockeyAllsvenskan men är storfavoriter i den andradivisionen. Och det inte så konstigt.

Mikael Karlberg har en oerhört kompetent trupp för Allsvenskan. Med spelare som Lindgren, Ritola, Porsberger, Ollas, Lang, Norén och Åslin så borde det inte gå att misslyckas. Men den minan har vi gått på förr under den åtta år långa ökenvandringen vilket är viktigt att komma ihåg. Vi har en ny huvudtränare i form av Markus Åkerblom och han blir såklart otroligt viktig för att det här super-lagbygget ska lyckas.

Men det är inte bara ”storspelarna” som kittlar lite extra. Leksand har producerat ett antal talanger och det ska bli väldigt intressant att se deras utveckling. Tyvärr tappade vi Rickard Hugg på lån till OHL och Jan Drozg till kanadensiska juniorligan, men det finns fortfarande mycket där bakom. Spelare som Emil Bemström, Fredrik Forsberg, Calle Själin, Lucas Bylin och Jonas Arntzen hoppas jag tar ett till steg i sin utveckling och jag ser med glädje framemot att se vad de kan prestera i en lägre division.

Ja mycket finns det att se framemot och nu börjar uppladdningen här på LIFnews, som ni säkert märkt har vi även en ny och fräschare look. Vi hoppas ni är med oss under försäsongen och säsongen som kommer! Glad sommar tills vi hörs igen!

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen