Kontakta oss

BLOGG: Nu blickar vi framåt – Lagbygget 2017/18

Anton Lundin

BLOGG: Nu blickar vi framåt – Lagbygget 2017/18

Alla sörjer vi fortfarande nederlaget mot Mora, men det enklaste sättet att släppa det är att blicka framåt. Vilket jag tänkte göra nu i form av sofftyckare.

Det första spadtaget i Lagbygget 2017/18 togs nu i dagarna när Oskar Lang skrev på för två år. Såklart en superviktig förlängning som jag själv blev lite förvånad över, en flytt till Karlstad hade inte förvånat mig men den här gången blev ingen gladare än mig över hur fel jag hade. Lang var en av våra bästa spelare denna säsong och ska såklart kunna vara en bärande spelare i HockeyAllsvenskan, kanske var det just det som lockade mer än en mer undanskymd roll i SHL.

Skulle nu Mikael ”Challe” Karlberg och resten av sportrådet lyckas säkra upp två eller tre av Castonguay, Karlsson, Porsberger, Olofsson och möjligtvis Hari så har vi en extremt stark trupp till nästa säsong. Men ni märker säkert att det är (framförallt) två namn som jag inte nämnt än… Ritola och Ollas.

Ritola vågar jag inte hoppas på och om han nu mirakulöst skulle välja spel i Leksand så vet jag inte om det vore så klokt om nu ingen storsponsor (Ejendal) går in och tar en väsentlig del av lönen. Ollas krigar hårdare än någon annan men om han ska ha samma lön som i SHL så finns det spelare jag hellre förlänger med. Sen skulle han självklart vara en toppspelare i HockeyAllsvenskan, så för rätt peng ser jag honom mer än gärna i den vita dressen när det beger sig om fem månader.

Knuts, Grönberg, F Forsberg, Alsing, Skedung, Wikman, Bertov, Björnstad och Hugg litar jag däremot kallt på att vi får se i Leksands IF nästa säsong.

Några är fortfarande inte nämnda. Youds och Piskula åker hem över atlanten igen. Ytterell vet vi vad han kan i HockeyAllsvenskan men har ryktats envist till SHL och HV71. Norén tycker jag har bevisat att han håller i SHL och om sportrådet lyckas behålla honom så blir jag lika förvånad som när Lang skrev på. Olden säger vi tack och hej till. Troligtvis gäller detsamma Lauridsen som kanske blir för dyr denna vända. Kvar återstår Tobias Forsberg som är mitt absolut största dilemma.

TobbeFopps kämparglöd går inte att ta miste på och att säga att han är en fan-favorit är en underdrift. Men den krassa sanningen är att han i mina ögon tar en plats från en junior. Det här är min impopulära åsikt som det kanske är tveksamt om sportrådet håller med om. Samma motivering kan också användas när det gäller Lukas Erikssons vara eller inte vara. Nyttig spelare, men inte oersättbar.

Om jag inte missat någon så har vi nu bara målvakterna kvar. Det råder nog inga tvivel om att Atte Engren lämnar Leksand. Henrik Haukeland är däremot ingen omöjlig förlängning. Men är det rätt? Hauke hade en lite svajig säsong och frågan är om han kan bära Leksand tillbaka till SHL. Han är samtidigt alldeles för bra för att ha andra-spaden. Eftersom att jag är lite omodern av mig så föredrar att ha en uttalad förstakeeper och frågan är om Hauke är up-to-the-task, jag vet verkligen inte men magkänslan säger nej.

Det lämnar oss med något i stil med detta:

Målvakter:
NY
NY

Kommentar: Ja det får bli ett nytt ark på målvaktssidan. Andrew Engelage är såklart en våt dröm men frågan är om BIK inte säkrar upp honom på ett eller två år till om han inte drar till SHL. Kanske är det dags att släppa fram Arntzén som andramålvakt?

Backar:
Alsing
Björnstad
Bertov
NY
NY
NY
NY

Bubblare: Mieritz, Byhlin

Kommentar: Ja jag tror ju tyvärr att Norén ryker, annars är han gjuten såklart. Viktor Lang är  ett tänkbart nyförvärv, kanske lockar det lite att spela med brorsan.

Forwards:
Porsberger
Hari
Knuts
Skedung
Grönberg
Wikman
F Forsberg
Hugg
Lang
NY
NY
NY
NY
NY

Bubblare: Bemström, Kandergård

Kommentar: Min magkänsla säger att det blir något sånt här. I bästa fall får vi även med oss någon/några till av Castonguay, Karlsson, Olofsson. Castonguay känns som den mest trolige att stanna och är även den jag helst har kvar om vi bara pratar spelmässigt. Karlsson skulle göra det bra i en tredje/fjärdelina i t. ex Linköping och de har visat intresse förut. Olofsson har inte speciellt långt hem till Värmland (Färjestad). Det är inte alls omöjligt att Ollas läggs till i listan heller, likaså Tobias Forsberg. Om vi pratar nyförvärv så är Olle Liss ett populärt namn och ingen omöjlighet.

Oavsett hur långt ifrån jag är sanningen så tror jag att Leksand kommer ställa ett konkurrenskraftigt lag på benen i HockeyAllsvenskan säsongen 2017/18 och vi kommer troligtvis tillsammans med Modo och delvis AIK ha störst budget i HA. Vad tror ni? Är jag långt ifrån sanningen och vilka vill ni se i Leksands IF nästa säsong?

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Peter Jacobsson

    Var har du Knuts någonstans?

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen