Kontakta oss

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Tränare

Anton Lundin

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Tränare

Om ni missade min första del i artikelserien Lagbygget 2017/18 så får ni se till att läsa den härDär gick jag igenom vilka jag tror och hoppas blir kvar. Nu tänkte jag istället göra det många älskar att göra under Silly Season och spekulera i vilka nyförvärv sportrådet kommer presentera.

Sedan gårdagens artikel har William Wikman och Isac Skedung hunnit skriva på ett varsitt ettårskontrakt. Knappast förvånande men ack så viktigt, bägge har visat att de hänger med när de väl fått chansen och utvecklingskurvan borde bara kunna peka uppåt nu när det blir spel i HockeyAllsvenskan.

Tillbaka till dagens ämne. Tanken var ursprungligen att avhandla målvakterna först men jag kom på att det kan vara bra att ta upp en viktigare pusselbit först. Tränarstaben. Det är viktigt att få den på plats så snabbt som möjligt så att sportrådet kan bygga ett lag tillsammans med de som faktiskt ska leda det.

”Perra” har ju som bekant tagit sitt pick och pack och dragit tillbaka till Värmland. Gereon Dahlgren ser ut att göra detsamma då ihärdiga rykten placerar honom i Karlstad och Färjestad, inget konstigt i det egentligen. Sen får vi se om Örjan Lindmark får förnyat förtroende. Min magkänsla säger nej men vi får helt enkelt se.

Om vi ska börja med de egna leden så har ju Jens Nielsen och Gabriel ”Gabbe” Karlsson gjort ett bra jobb med J20 och att vi får se någon av dem i a-lagsstaben nästa säsong är väl inte omöjligt. En jag gärna hade sett i Leksand är Niklas Eriksson men tyvärr för vår del så ser det ut som att han får fortsätta i Örebro. Markus Åkerblom är ett namn som florerat tidigare men hans mindre bra säsong i Björklöven(där han fick sparken) inspirerar inte. Är relativt oprövad på nivån dessutom.

Istället tänkte jag bolla upp några namn som jag gärna ser i Leksands bås som huvudtränare om några månader, även om majoriteten av dessa troligtvis aldrig kommer vara aktuella så måste man få drömma lite:

Johan Thornberg: Jag har alltid gillat Thornberg, om det är från hans pedagogiska genomgångar från Viasat-tiden eller det faktum att han verkar vara en väldigt ödmjuk person vet jag inte. Men mer än gärna ser jag att Thornberg får en roll i Leksand nästa år, som assisterande eller huvudtränare spelar mindre roll. Han har tidigare haft delat huvudansvar vilket är en metod jag inte riktigt tror på.

Leif Carlsson: En legendar i Karlstad som fick lämna sitt uppdrag efter säsongen efter sju år i klubben i olika roller. Är faktiskt mas och har representerat Mora men vi kan nog förlåta honom för det. Är van vinnare och har flera SM-guld i sitt bagage. Kanske siktar jag för högt däremot…

Kent Johansson: Lämnade självmant posten som Örebros tränare efter bara några omgångar efter att han tappat motivationen. Om nu motivationen finns så vore ”Kenta” en tillgång med sin energi i båset. Rutinerad var ordet.

Per Hånberg: Kanske min favorit på listan. Ingen har missat vad ”Pelle” uträttat i KHK och nog skulle han kunna replikera det med Leksands IF. En energispridare av rang och passionerad är bara förnamnet. Lär dock ha en del erbjudanden från annat håll.

Roger Melin: Har öppnat för att lämna och är ett av de mest rutinerade tränarnamnen vi har i Sverige. AIK har lyft under Melin och nog skulle han kunna få Leksand att flyga.

Fredrik Söderström: ”Dannes” grabb sa upp sig från sitt uppdrag i IK Oskarshamn efter sex säsonger och märkligt vore det om han inte ryktades till Leksand. Har i IKO gjort det bra med små medel och visst ger efternamnet en viss dragningskraft. Frågan är bara om det som Leksandstränare är en fördel eller nackdel att heta Söderström…

Vad tycker ni? Vilka vill ni se i Leksands bås nästa säsong?

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Teodor Heidenberg Sjögren

    Roger Forsberg senast i Timrå.

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen