Kontakta oss

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Forwards

Anton Lundin

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Forwards

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Forwards

En del har hänt sedan mitt senaste inlägg. Markus Åkerblom har blivit presenterad som huvudtränare. Fredrik Lindgren har skrivit på ett ettårskontrakt. Och idag stod det klart att Mattias Nilsson kommer tillbaka på ett tvåårskontrakt samt att Daniel Bertov spelar kommande säsongen i Leksands IF. Idag är forwards under luppen men först några ord om nyförvärven.

Om vi ska börja med Åkerblom så var jag tveksamt inställd till idén att sätta honom som huvudtränare. Men några intervjuer senare så känns det bättre. Han verkar genomsympatisk och gör ett väldigt bra intryck, bra också att han kom så tidigt att sportrådet kan bygga laget tillsammans med den som ska leda laget. Fredrik Lindgren, ja, vad ska man säga. En riktig klassvärvning i HockeyAllsvenskan men som troligtvis kostar en del också. Lindgren hade kunnat få ett SHL-kontrakt och att han väljer Leksand är ett bevis på att sportrådet gör någonting rätt i alla fall. Matte ”Ringmjurn” Nilsson blev i skrivande stund precis klar och är ett välkommet nyförvärv. Tvåvägsback med fin skridskoåkning som enligt honom själv har utvecklat sitt defensiva spel sen han var i Leksand senast. Även Daniel Bertov tillbringar nästkommande säsong i Leksand vilket jag gillar. Bertov har trots sin storlek en sorts toughness vi kanske saknar bland övriga backar. Om man ska klaga på något i nuvarande backbesättningen så imponerar varken storleken eller det offensiva hotet. Skridskostarka backar är framtiden men risken är att vi blir lite svaga framför eget mål. När det gäller offensiva backar så är jag säker på att det står näst på Karlberg och Jackens lista. Om vi lärde oss något gångna säsongen så är det hur viktigt powerplay är. En Amnér-typ vore därmed bra att få in. Annars så känns backsida jäkligt bra hittills!

Om vi nu går vidare till forwards så ser listan idag ut såhär:

Oskar Lang
Isac Skedung
William Wikman
Fredrik Forsberg
Martin Grönberg

Ungt och bra och det visar vart fokus ligger hos Karlberg och Jax att de förlänger med ynglingarna det första de gör. Nu återstår att se vilka vi kan få med oss och vilka som stannar i SHL. Jag har gått igenom det här i en tidigare artikel. Det har förändrats lite sen dess men kort sammanfattat så tror jag att Ritola, Karlsson, Porsberger, Castonguay och Olofsson får SHL-kontrakt eller dylikt. Jag är pessimistisk i min natur så ta det med en nypa salt men magkänslan säger att vi inte får med oss speciellt många om någon av de ovanstående. Leksand har också skrivit att Fredrik Lindgren får nummer sexton vilket troligtvis är en indikator på att vi inte får se Janos Hari i Leksandströjan nästa säsong. Jag tror inte heller att Lukas Eriksson får ett nytt kontrakt. Hans sarg-gnugg är extraordinärt men känslan är att han inte får plats i årets lagbygge.

Däremot tror jag att Jon Knuts och Tobias Forsberg skriver på ett varsitt kontrakt här i dagarna. En sak som talar för att vi kanske får se Johan Porsberger i Leksand en säsong till är att Luleås forwardsbesättning är så gott som full, men ett KHK eller Rögle kanske inte är så långt bort för honom om inte Luleå snor honom.

Om vi nu istället går till nyförvärv så vill jag gärna se dessa lirare i Leksands IF kommande säsong:

Olle Liss: Succéspelaren i succélaget Västervik ska såklart komma hem och jag skulle bli förvånad om det inte blev fallet. Riktigt bra skott och har snittat runt 25 mål senaste fyra säsongerna. Lite trög på rören dock.

Mikael Frycklund: En powerforward som på senare år också har börjat producera. Har ryktats till Leksand förr och sedan dess har poängskörden gått stadigt uppåt. 27 poäng i år i ett knackigt Västerås.

Anton Holm: Gick till Södertälje när de åkte ur HockeyAllsvenskan och stod för 26+16 på 31 matcher. Succén fortsatte även i år trots att Södertälje hade det tufft. 28 mål på 51 matcher imponerar.

Sebastian Dyk: Lär stanna kvar hemma i Malmö och Pantern men Dyk har under flera år producerat i HockeyAllsvenskan plus att han är högerfattad vilket alltid är en bonus.

Nicolai Meyer: Dansken spelade i både Tingsryd och Västervik gångna säsongen och gjorde det bra. Borde kunna utvecklas ännu mer under en andra säsong i HockeyAllsvenskan.

Christopher Liljewall: Släpptes nyligen väldigt överraskande av Masken i Rögle och vore en riktig prestigevärvning. Poängstark powerforward som varit Rögle trogen under många år. Frågan är hur många SHL-klubbar som har ögonen på 27-åringen.

Lucas Sandström: Sen Lucas var i Leksand senast så har han verkligen etablerat sig i Björklöven och har tidigare ryktats till Västerås. Något Västerås lär det inte bli men kan Leksand komma in och snappa upp 27-åringen? Inte otroligt med tanke på att han spelade under Markus Åkerblom gångna säsongen.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen