Kontakta oss

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Försvarare

Anton Lundin

BLOGG: Lagbygget 2017/18 – Försvarare

Lagbygget 2017/18 fortsätter och vi har nu kommit till del tre i genomgången av laget. Först ut var en genomgång av truppen och senast tog jag upp vilka tränare jag vill se i Leksands bås nästa säsong. Det logiska hade kanske varit att fortsätta med målvakterna men de senaste säsongerna har målvakterna varit sist in i laget så därför tar vi nu ett grepp om försvararna istället.

Sen sist så har sportrådet presenterat ytterligare tre förlängningar. Precis som det var med Wikman och Skedung så är det inga namn som förvånar men ack så viktiga förlängningar. Det handlar om två backar i Sebastian Björnstad och Olle Alsing. Björnstad vet vi alla vilken potential han har och borde kunna få en framträdande roll i HockeyAllsvenskan. Samma sak gäller Alsing som jag framförallt tyckte imponerad under mitten-delen av säsongen, visserligen hade han en sämre vår med lite för många misstag i egen zon, men det finns stor potential i Uppsalasonen. Den tredje förlängningen är Fredrik Forsberg som också sitter inne på en hel del potential. Högerfattade målskyttar växer inte på träd och jag hoppas innerligen att Fredrik kan ta nästa steg i karriären.

Truppen ser nu ut såhär:

Olle Alsing
Sebastian Björnstad

William Wikman
Fredrik Forsberg
Isac Skedung
Oskar Lang

Ungt värre och en indikation på vart fokus ligger. Och apropå ynglingar så blir jag inte förvånad om vi också får en glimt av Kalle Eriksson, Lucas Bylin och Christian Mieritz.

Kollar vi på vilka som ännu inte förlängt än så hittar vi Daniel Bertov, Alexander Ytterell, Markus Lauridsen och Patrik Norén. Vi kan även nämna Ben Youds och Joe Piskula som knappast kan ses som troliga förlängningar. Personligen tror jag att Bertov följer Björnstad och Alsing inom kort och bra vore det. Jag har nämnt det tidigare men Norén vore också en riktigt bra förlängning om han inte blir uppsnappad av ett SHL-lag.

Det har idag börjat ryktas om gamle bekantingen Mattias ”Ringmurn” Nilsson från Timrå och det vore väl knappast en förvånande eller speciellt dålig övergång. Kanske kan Matte göra en Norén och komma tillbaka i bättre form än någonsin efter några år i Medelpad. Ett till namn som florerat är den Kapstad-liknande finnen Patrik Parkkonen. Personligen är jag smått skeptisk och med en eventuell Mattias Nilsson så lär inte medellängden på backsidan vara längre än 180 cm om inte Tom Linder skulle göra en sensationell comeback.

Precis som med tränarna så tänkte jag nu bolla upp några intressanta namn som jag gärna ser i Leksand:

Emil Kristensen: Fick lämna LHC efter en mindre lyckad säsong med lite speltid. Ryktades en gång vara klar för Leksand under Tore Jobs tid men hamnade i Linköping istället. En nystart i Leksand skulle kunna gynna bägge parter.

Erik De La Rose: Ett bekant namn som under tre år varit en tongivande back i Storhamar i väst där han öst in poäng. Nivån i norska ligan är däremot svårbedömd men vi vet att Erik har hjärtat på rätt ställe.

Robin Gartner: Kanske en liten dark horse på listan men Gartner som inte fick förlängt med KHK vore för mig ett drömnamn. Var stundtals bra under SHL-säsongen 2014/15 och skulle vara en toppback i HockeyAllsvenskan. Skulle precis som Kristensen kunna gynnas av en nystart.

Nicolai Bryhnisveen: Har under en tid varit ett hett namn i HockeyAllsvenskan men har ännu inte exploderat på det sättet många förväntade sig efter succésäsongen i Asplöven 2014/15. Klart är att han lämnar Tingsryd och klart är att han har mycket potential i sig.

Stefan Espeland: Återigen tittar vi västerut och denna gång hittar vi en hårdskjutande 28-åring i Lørenskog. 52 poäng på 45 matcher i år och har under flera år varit en konstant i norska landslaget. Powerplay har som bekant varit en svaghet i Leksand vilket Espeland förhoppningsvis kan hjälpa till med.

Kevin Ekman Larsson: Gick hockeygymnasiet i Leksand och efternamnet känner ni igen. Blev såklart aldrig lika bra som brorsan men är absolut en habil back i HockeyAllsvenskan med sina bästa år framför sig.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen