Kontakta oss

BLOGG: Jag tvivlade aldrig

Anton Lundin

BLOGG: Jag tvivlade aldrig

bigOriginal (1)
Foto: Bildbyrån

Jag tvivlade aldrig – även om jag hela matchen hade en gigantisk klump i magen så var det egentligen inga konstigheter. Leksand bara skulle vinna mot Tingsryd och det hade hemmalaget och hemmapubliken bestämt från första sekund.

Det var kanske inte något bländande spel men i slutändan var det aldrig nära. Men jag tänkte inte fastna på gårdagens match utan tänkte bara ge lite beröm till några som verkligen förtjänat det.

Martin Grönberg: Den spelare som utvecklats mest sedan tränarskiftet i november. Visar upp en ruggig speed och en krigarinstinkt utöver det vanliga, jag vet inte hur många dueller han vann igår, men i ett byte lyckades han återerövra pucken tre gånger från Tingsryds backar. Han fortsätter att övertyga.

Daniel Bertov: En av de bästa backarna igår och visar framförallt upp en smartness på isen, läser spelet bra och är väldigt bra på att sätta igång spelet, men är inte heller rädd för att transportera pucken själv vilket han gör på ett formidabelt sätt.

Jon Knuts: Precis som Grönberg så utvecklas Knuts hela tiden och visar upp nya färdigheter för varje match, tidigare var det en snygg toe drag-dragning mot Oskarshamn. Igår bröt han in framför kassen och visade prov på både beslutsamhet och skicklighet.

Tommi Paakkolanvaara: Det har under långa perioder gått trögt för Pak-man under grundseriespelet, men i kvalspelet har han genomgående varit en av Leksands bästa spelare och gjorde även en helgjuten insats igår. Finnen var felfri i egen zon och kryddade det med en riktigt fin assist till Knuts 3-1 mål.

Henrik Haukeland: Många tycker att han kanske ska ta första målet, men det lägger jag mer på utespelarna som var alldeles för passiva. Haukeland har gjort en fantastisk säsong och igår gjorde han ännu en stabil insats, det är bara att signa upp honom på två nya år Karlberg.

Lukas Eriksson: Ännu en spelare som växt ordentligt sen tränarbytet, bidrar kanske inte offensivt i den graden vi förväntade oss, men gör ett riktigt stort jobb i det tysta, framförallt i egen zon.

***

Där släpper jag Tingsryd-matchen och nu är det alltså fullt fokus på nästa motståndare, Modo. Första matchen är på söndag kl 19.30 och jag personligen tycker att det är en helt absurd matchtid. Troligtvis så halveras(minst) Leksands bortafölje på grund av den sena matchtiden vilket är synd. Skulle den vara lagd 16.00 så skulle många som jobbar på måndagen kunna åka upp och sedan åka hem samma kväll. Det är ganska tydligt att Hockeyallsvenskan prioriterar tittarna hemma i soffan före de på plats, vilket är en diskussion som inte får plats i det här inlägget.

Det har också varit mycket snack om Johan Olofsson och att Färjestad överväger att plocka tillbaka honom till slutspelet enligt NWT vilket skulle vara en katastrof rent utsagt. Men allt pekar på at Olofsson fullföljer kvalspelet med Leksand och att han ansluter till Färjestad efter det(om inte Färjestad redan åkt ur såklart). Men då Johan Ryno till exempel står utanför laget så ska vi nog inte oroa oss alltför mycket.

Ett större orosmoment är Brock Montpetit som saknades mot Tingsryd igår. Montpetit har varit en personlig favorit under hela säsongen och ett av de största utropstecknet så här långt. Med sin fart och avighet så bryter han mönstret och är i sin spelstil väldigt lik tidigare nämnda Olofsson. Jag har inte hört något mer om Montpetits status men det är bara hoppas att det inte är något allvarligt.

Om vi ska ta några positiva nyheter då så verkar biljettrycket vara så stort att biljettsystemet kraschade. Det verkar som att spelarna får lika bra stöd som igår även i matcherna mot Modo vilket är skitkul. För få saker gör mig varmare inombords än att få se ett fullsatt Tegera Arena.

Om vi ska prata om Leksands chanser så är vi alla medvetna om att Modo har ett bättre lag på pappret. Men jag har tagit upp det tidigare, lag i medgång kan göra underverk vilket Leksand inte minst visat hittills. Att slå Modo vore ingen större bedrift än den vi redan lyckats med sedan nya tränartrion tog över. Och om jag var Modo-supporter skulle jag vara orolig. För som kapten Frögren sa så har Modo allt att förlora, vi har allt att vinna.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen