Kontakta oss

BLOGG: Huvudet bland molnen

Anton Lundin

BLOGG: Huvudet bland molnen

Än har det nog inte sjunkit in, men Leksand spelar i SHL i höst. Det tåls att säga igen. Leksand spelar i SHL i höst. Jag får rysningar bara av att tänka på det. Istället för att spela i lador på svenska hockeyns bakgård så är vi nu uppe i finrummet igen. Leksand spelar i SHL i höst.

Det var en säsong som saknar motstycke. Ingenting kan jämföras med den resa Leksand vandrat sedan sistaplatsen i november månad. Jag gav upp ett antal gånger under vägen, men som tur var så är inte alla som mig. Spelartruppen, tränarstaben, sportrådet och supportrarna gav aldrig upp och nu står vi här, med båda fötterna i SHL.

Det finns så många som ska hyllas.
Styrelsen med Åke Norström i spetsen som tog in ett nytt sportråd och en ny vd mitt under säsongen.
Sportrådet bestående av Karlberg och Jax som tog in först och främst nya tränartrion men som även la de sista pusselbitarna i Tore Jobs lagbygge med spelare som Johan Porsberger, Anton Karlsson, Johan Olofsson och Daniel Bertov.
Nya tränartrion som på något sätt lyckades vända på skutan direkt och skapa det starkaste psyket jag någonsin sett i en spelartrupp.
Spelarna som aldrig gav upp, det finns så många hjältar. Jon Knuts som bestämde sig för att rätta till det han var med att förstöra för ett år sedan. Brock Montpetit som jag tycker var vår bästa utespelare sett över hela säsongen och som till sist fick avgöra. Henrik Haukeland som började säsongen som backup, men som till sist kanske blev den största hjälten av samtliga. Alexander Ytterell som steppade upp när det behövdes som mest och som gjorde några otroligt viktiga mål, bland annat igår. Och sist men inte minst, Jonas Frögren. Vår kapten som får avsluta sin karriär på absolut bästa sätt, han var dessutom en av de absolut bästa i matchserien med sitt uppoffrande spel. Detta var bara några men samtliga som var med på denna resa kommer vara odödliga i alla våra Leksandshjärtan.
Och till sist supportrarna som tog sig till arenan i vått och torrt och gav ett helt fantastiskt stöd hela säsongen. Det stöd på både borta- och hemmaplan var inget annat än fantastiskt.

Redan nu har det börjat diskuterats inför nästa säsong. Vilka spelare blir kvar och får lämna? Är vi redo för SHL organisatoriskt? Det kommer nog komma ut en hel del nyheter om spelartruppen nästkommande dagar och det har redan kommit ut lite uppgifter. Sportrådet har skrivit kontrakt med Tobias Ekberg från Östersund, däremot var Karlberg osäker om kontraktet gällde i SHL. Om det gör det så känns en utlåning till Allsvenskan naturlig där. Haukeland är klar för två nya år precis som vi rapporterat för några veckor sedan. Han känns som en klockren backup i SHL där han får kämpa om förstaspaden. Ännu är det också oklart vilka kontrakt som gäller till nästa säsong, det tar vi i en framtida artikel.

Nu passar vi istället på att fira. För om en halvtimme i skrivande stund ska spelarna och alla andra involverade firas och hyllas utanför Tegera Arena. Det vill man inte missa.

Avslutningsvis ska ni få några ord att suga på.

Leksand spelar i SHL i höst.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Peter Jacobsson

    Det är så jädrans gôtt. Man har kastats mellan hopp och förtvivlan hela säsongen.
    Den här resan grabbarna gjort från sista plats i november till en plats i SHL kan bara betecknas som ett mirakel, ett Åshöjdens BK på is.

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen