Kontakta oss

BLOGG: Good Times Ahead

Anton Lundin

BLOGG: Good Times Ahead

Det kan tyckas simpelt att höja laget till skyarna efter gårdagens trepoängare. Vi har ju trots allt förlorat sju raka matcher innan 4-0 segern mot Luleå, ett Luleå som dessutom har ett otroligt stukat självförtroende. Men jag tror ändå att vi går en ljusare framtid till mötes.

Jag vill bara börja med att nämna hur skönt det senaste dygnet ändå varit. Att bara gå in på Twitter och ta in alla inlägg om Joonas Rönnbergs gästspel på Norra stå och diverse hyllningar och sköna anekdoter värmer en ung mans hjärta. Man har ju lärt sig att det handlar om att gotta sig i segerns sötma så länge det går, för man vet aldrig när nästa vinst kommer. Men jag tror som sagt ändå att de kommer med tätare intervaller i framtiden.

***

Det känns som att hela laget växer in i SHL-kostymen mer och mer för varje match likt ett Karlskrona ifjol. En anledning är press-spelet där jag tycker att vi sätter in en jäkla bra press över hela banan och igår mot Luleå så kom flera av målen till genom att vi vann puck högt upp i banan. Egentligen tycker jag att det sett bättre ut ända sen vinsten i Gävle men framförallt så började vi se ett SHL-lag ta form i dubbelmötet mot Färjestad. I de två bataljerna så visar vi verkligen att vi inte är här för att vara några slagpåsar. Vi är enligt mitt tycke det bästa laget i 5 av 6 perioderna och att vi kom undan med noll poäng är ju ett litet mysterium. Framförallt så var det många spelare som vaknade till under dubbelmötet. En av dem var Johan Olofsson som var isens bästa spelare i bägge mötena och som varit i storform ända sedan dess, målet igår var grädden på moset. En annan som börjar komma igång så smått är Sondre Olden, han borde ha haft en assist igår när han passade Grönberg som tyvärr missade pucken i ett kanonläge. Det märks att norrbaggen har en jäkla speed när han väl får upp farten och han har även börjat skapa lägen, nu gäller det bara att börja sätta dig pucken också.

***

En som vaknade upp igår var Atte Engren som äntligen visade varför han är den prestigevärvning han ändå är. Han såg otroligt stabil ut och jag hoppas att han kan fortsätta på den inslagna vägen. Han behöver stå på huvudet likt igår om vi ska ha en chans i SHL.

***

Något som bara inte går att undvika i en sån här spretig efter-dagen-text är juniorernas framfart. Både Leksands J-20- och J18-lag gör storsuccé och nu gör även junisarna succé i a-laget. Lang har mål i två raka och Skedung är inte sämre med sina två mål igår. Dessutom värmer det ju ett Leksandshjärta när man får se den skära glädjen i en juniors målfirande, det är något alldeles extra. Nu väntar vi bara på att Fredrik Forsberg hakar på också.

***

Något som varit riktigt bra hela säsongen egentligen men som verkligen var bra igår är våra zone-exits. Alltså sättet vi tar pucken ur egen zon. Jämför man med laget som åkte ur SHL för snart två år sedan så märks det tydligt att framförallt backarna i årets upplaga är bra mycket puckskickligare och säkrare i uppspelen. Här förtjänar spelare som Alsing, Norén, Youds och Lauridsen(som missade matchen igår) stort beröm.

***

Det får räcka med skitsnack för ikväll. Nästa match är mot ”Clubben” nere i Linköping på tisdag och med tanke på hur vi spelade när vi var där senast så ska det inte vara någon omöjlig match på något sätt. Speciellt inte med ett förstärkt självförtroende.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen