Kontakta oss

BLOGG: Årets hackkyckling

Anton Lundin

BLOGG: Årets hackkyckling

Jag satt här om dagen och diskuterade hackkycklingar med en skribent på ett forum. En hackkyckling är ett sportsligt fenomen som finns i de flesta supporterled och inte bara inom hockeyn utan även fotbollen har sina hackkycklingar. Det som framförallt kännetecknar en hackkyckling är att de får oförtjänt mycket kritik, ofta för att de har en viss personlighet, utstrålar ett visst kroppsspråk eller att de gör ett dåligt första intryck under en säsong. Så vad har vi haft för hackkycklingar genom åren och vilka i årets trupp har störst att bli det i år?

Vi leksingar har haft en hel del hackkycklingar genom åren. Matt Lashoff är kanske det uppenbaraste alternativet och mängden skit han fick utstå på diverse forum och sociala medier unnar jag ingen människa. Även om han i mina ögon inte höll i SHL så var han inte lika dålig som många(inklusive jag) ville få det till. Det finns även några exempel där det första intrycket hos många bestått under resten av säsongen. Jag tänker närmast på Tom Linder säsongen 2013/14 och Brian Connelly 2014/15, bägge två hade riktigt tuffa starter på säsongen men efter en match på läktaren eller två så tog de sig samman, jobbade extra hårt och kom tillbaka med bravur. Bägge två var enligt mig en av de bättre backarna på andra halvan under respektive säsong, men det intrycket de gjorde under första halvan satt kvar och det är inte alltför många som tittar tillbaka på dessa två i en positiv bemärkelse.

Eller varför inte ta upp Micke Johansson som med sin lite lojare spelstil fick många fans emot sig trots att han producerade mest poäng under säsongen. Eller Kevin Kapstad som blandade stunder av briljans med stunder av ren idioti. Det är spelare som många med mig stundtals kritiserat längs fotknölarna trots att de inte på något sätt förtjänat den. Vi kan även gå tillbaka ännu längre till säsongen 2005/06 där bröderna Steen inte stod högre i kurs än antikrist själv trots att de kom på tredje respektive fjärdeplats i interna poängligan(i och för sig med mycket istid i både fem-mot-fyra och fem-mot-fem). Det är ytterst sällan ett lag inte har en enda hackkyckling och det är nog en perfekt spegelbild av supporterskapet i stort. Vi supportrar är på gott och ont allt som oftast väldigt svartvita i våra åsikter, när någon gjort något bra så är han/hon gud, när en annan spelare gjort en tabbe är han/hon inte vatten värd.

Så vad har vi för potentiella hackkycklingar i år?

Redan efter några omgångar började missnöjet spridas på både forum och sociala medier kring vissa spelares insatser. Den som blivit hårdast bedömd vad jag sett? Sondre Olden. Norrmannen har haft en tuff säsongsstart och flera vill redan att han ska skeppas tillbaka till Norge. Lite hårt kan tyckas då han egentligen inte varit speciellt mycket sämre än sina kedjekamrater. Så vad ska han göra? Vad som händer med norrmannens anseende är till stor del upp till honom själv och matchen igår mot Frölunda var ett steg framåt, han lär fortsätta förbättra sitt spel för första intryck har en tendens att bli permanenta i supportrarnas ögon…

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Robin Rosborg

    Finns väl en uppenbar hackkyckling den här säsongen. Han är back och enligt många en stor anledning till att vi förlorar. Nichlas Torp. Kan tycka att man vinner och förlorar som ett lag. Men jag kanske har fel i den punkten.

Mer i Anton Lundin

Senast

Till toppen