Kontakta oss

Bara tre poäng upp till Brynäs

Per Karlsson

Bara tre poäng upp till Brynäs

508306-10916524-640-360

Det är som de 20 omgångar som spelades före de fyra senaste aldrig existerat. I dessa 20 omgångar tillhörde Leksand topp 4 i fråga om inspelade poäng. Därefter drabbades LIF av en mycket olycklig sjukdomsepidemi i laget vilket satte ner slagstyrkan och ledde till fyra raka förluster. Dessa sjukdomar kommer inte vara för evigt. Redan till kommande match på torsdag kan läget vara avsevärt förbättrat. Krassliga spelare, som ändå deltagit i matcherna, kan återfå ursprunglig kraft och energi. Backar känner att de har kroppen med sig och kan lösa sina uppgifter bättre. Rollspelare och anfallsvapen likaså. Det mentala grumlas inte längre av den nedslående upplevelsen att kroppen dåligt svarar. Man kan börja tävla igen med vettiga förutsättningar. Laget smittar inte längre varandra med sjukdom utan med entusiasm över att sjukdomssymptom lämnat kroppen. Spelarna känner att de kan börja lita på varandra igen och balansen mellan lagdelarna återställs.

När ett fullt friskt lag i en svit av matcher spelar illa är det förståeligt att supportrarna knorrar och värre. Glada tillrop och slentrianmässiga fraser direkt efter förlust känns då bara konstiga. Som om fansen egentligen inte bryr sig i hur det går. Spelarna är inte minsta betjänta av supportrar som signalerar att förluster mycket lite bekommer dem. Därmed inte sagt att rabiat spelarkritik är bättre. Det finns ju faktiskt ett tredje alternativ: bara vara tyst och sur. Den där smart phonen som sitter som en ny lem på mänskliga kroppen behöver ju faktiskt inte användas vid varje impuls. Ett dött kommentarsfält kan ibland vara ett bra kommentarsfält.

Dock är det så att en och samma fras som stundtals framstår som malplacerad – när det varken finns segerglädje eller goda tendenser i spelet – i ett annat läge är fullt på sin plats. När man bearbetat förlusterna och förstår varför det sett ut som det sett ut. När man insett skälet till att Leksand spelat dåligt och att skälet ingalunda är en dålig bortförklaring. Försök själv högprestera inom olika områden med energidränerande sjukdom i kroppen. Kom sedan ihåg vilken kick det är att återfå krafterna. Ibland presterar man till och med bättre än före insjuknandet.

Frasen det handlar är ”nu vänder det”. Ni har hört den förr pågående säsong. Och ingen kan påstå att det inte blev verklighet efter den gräsliga serieinledningen. Så varför inte pröva att säga samma sak igen? Inte ytligt och slentrianmässigt utan för att vi verkligen förstått varför Leksand i fyra matcher gått poänglösa.

Nu vänder det!

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Per Karlsson

Senast

Till toppen