Kontakta oss

AVSLÖJAR – Fredrik Jax lämnar Leksand: ”Det funkar inte”

Cirkus Leksand

AVSLÖJAR – Fredrik Jax lämnar Leksand: ”Det funkar inte”

jax1
Foto: Ronnie Rönnkvist

Fredrik Jax, 44, har tillsammans med Mikael Karlberg och Christer Siik bildat det sportråd som varit med och tagit upp Leksand i SHL. Nu hoppar Jax av uppdraget.
– Jag kommer inte att jobba för Leksand aktivt som det varit nu. Men jag håller på att kolla vad jag kan hjälpa Leksand med, säger Fredrik Jax till LIFnews.

Tidigare i dag skrev Sportbladet att Magnus ”Sigge” Svensson inte kommer fortsätta som assisterande tränare i Leksand. Nu kan LIFnews avslöja att inte heller sportrådets Fredrik Jax kommer fortsätta i klubben. Styrelsen och Jax har diskuterat en lösning ett längre tag men hans jobb för Leksand går inte längre att kombinera med scoutinguppdraget i NHL. Därför går Leksands IF och Jax går skilda vägar.

Fredrik Jax har jobbat som scout för, i tur och ordning, Atlanta Trashers, Winnipeg Jets och St Louis Blues sedan 2009. I början av november blev det klart att han tillsammans med Mikael Karlberg och Christer Siik bildar Leksands sportråd.

Det är förstås ett tungt tapp för Leksand då Jax stått för merparten av scoutandet av spelare. Förhoppningsvis kan Leksand dock använda sig av Jax kunskaper även framöver, dock inte i samma utsträckning som det varit under tiden som han varit en del av sportrådet.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar
  • Peter Jacobsson

    Kan inte Sigge erbjudas den platsen? För är det någon med ett stort Leksands hjärta så är det väl han

Mer i Cirkus Leksand

Senast

Till toppen