Kontakta oss

Årets värvning 2014

Per Karlsson

Årets värvning 2014

thumb_700 (1)(1)

Innan Tommy Salo under juluppehållets första dygn lämnade sin tjänst som Leksands sportchef hann han mellan 11 april och 29 oktober värva sjutton spelare till klubben. SHL-säsongen 2013-14 hann inte ens avslutas förrän trovärdiga rykten placerade Blues-centern Tomi Sallinen i LIF. Det dröjde någon månad, sen var den 25-årige finländaren klar. Leksands första och bästa värvning 2014. Innan året var slut, efter 32 spelade omgångar, hade han gjort fler mål än någon vinter tidigare under karriären. Just där och och då var han hela ligans skyttekung med sina 15 mål.

Men det är inte målskyttet som helt simpelt är grejen med #40 Tomi Sallinen. Målen kommer liksom bara av farten när man har mest speltid av samtliga forwards i laget och nästan aldrig är utvisad. Endast två minuter har han hittills spenderat i utvisningsbåset. Övrig tid åker han runt som värsta Raffl och är allmänt nyttig. Benstyrkan är betydande, balansen likaså, och förmågan att hålla puck i alla avseenden ovärderlig. Dels för att ge LIF andrum när man är hårt ansatta, och dels för att Sallinen högst ogärna släpper ifrån sig pucken förrän medspelare åkt sig spelbar och situationerna utmynnar i något konstruktivt.

Leksands första värvning 2014, är ju egentligen en sanning med modifikation. Sallinen var inte ensam om att bli klar för LIF 11 april. Den fullständigt oväntade Viktor Mårtensson presenterades samtidigt. Han värvades främst för att göra just det han gjorde efter den eländiga matchen mot Luleå i tisdags. Göra klart för en motståndare att det inte är okej att spela vårdslöst mot en leksing som ganska nyligen tacklats våldsamt till isen, med nacksträckning som följd. Det blev stökigt mellan lagen efter slutsignal. Fler vitklädda än Mårtensson var heta. Den som till slut åkte runt och motade bort medspelare och fick dem av isen var Sallinen. Tydliga markeringar mot motståndare i all ära, men det enda som betyder något är kommande matcher. Då ska alla som inte är sjuka eller skadade vara tillgängliga. Definitivt inte avstängda efter att saker spårat ur. Det ser han till, spelaren som aldrig tappar fokus och leder detta Leksand både under och efter match.

Tomi Sallinen – årets värvning 2014.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i Per Karlsson

Senast

Till toppen