Kontakta oss

Aktiv sittplats, flytt och Gällstedt

Blogg

Aktiv sittplats, flytt och Gällstedt

Martin här.

I veckan släppte Leksand Superstars två underbara nyheter.

1. Det finns inga säsongskort kvar på ståplats. Tryck.
2. Man har infört ”Aktiv sittplats” på A1, vilket alltså är kurvan till höger om man står på norra. Det här initiativet är efterlängtat. Detta koncept har fungerat på flera andra arenor och har således höjt ljudvolymen för klubbar som IFK Göteborg (fotboll) och Södertälje SK (hockey).
Ofta skanderar vi att vi har Sveriges bästa sittplatspublik, vilket inte riktigt stämmer. Men införandet av detta är ett stort steg på vägen mot toppen, även där.

Annars har det varit en lugn helg, tackar som frågar. I torsdags och fredags var jag till Eskilstuna och städade ur min lägenhet, och i lördags körde jag upp grejer till mitt nya hem i Leksand. Jag ska nämligen hjälpa till hos LSS under den kommande säsongen. Detta kommer inte betyda att den här bloggen lägger ner, eller att podcasten dör, så ni behöver inte gråta er till sömns i kväll. Det ger tvärtom bara bättre förutsättningar för oss att leverera bra underhållning. Så nu höjer vi oss en nivå. I morgon, till exempel, ska vi spela in tillsammans med Jacob de la Rose och Filip Forsberg. Så håll utkik!

I dag har jag tillbringat dagen i soffan. Jag var och grävde lite i garaget tidigare i veckan och hittade ”Det bästa från Elitserien 02/03” på VHS (!). Ni vet den där säsongen när vi som nykomlingar lyckades ta den sista slutspelsplatsen efter en direkt avgörande match mot SSK i omgång 50?
Det finns två ögonblick från den filmen som jag älskar.
1. Niklas Erikssons ”mål mot SSK i omgång 50. Leksand leder med 1-0 borta mot SSK. Vinnaren tar, som bekant, den sista slutspelsplatsen. Hemmalaget har tagit ut Magnus Lindqvists målvaktskollega och satsar allt framåt. Men Niklas Eriksson får ett friläge och blir neddragen. Utvisning? Straff? MÅL!?
Ingen visste hur eller varför, men mål var det och till slutspel gick vi.
2. Den andra är när Niklas Gällstedt (jo, det är sant) får en stenhård slashing från Peter Nordström över armen, men istället för att lägga sig ned hittar han en öppen yta, spelar ifrån sig pucken och sedan lägger han sig. Krigare.

Nu ska jag spana ”Det bästa från Elitserien 03/04” och hoppas att den kommande säsongen går lite bättre än den.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
1 kommentar

Mer i Blogg

Senast

Till toppen