Kontakta oss

Åh vad jag älskar Leksands IF!

LIFnews

Åh vad jag älskar Leksands IF!

Premiär. Ni vet den där dagen när man vandrar till arenan från Korstäppan. Luften är lite friskare än sommarluft, men ändå inte den där isande kylan som ackompanjerar merparten av hockeysäsongen vid Siljans södra strand. Förväntningarna, pirret, morsningarna på folk i arenan och kärleken som pumpar när pucken släpps.

Eller ett öde hörn på O’Learys Järntorget i Göteborg där min förvåning över att de faktiskt visar Leksand-SSK när IFK Göteborg samtidigt spelar borta mot Hammarby hastigt och inte så lustigt byttes till besvikelse när jag anlände och fick reda på att jag får se matchen utan ljud. Snilleblixten att ha lurarna i telefonen och streama matchen där samtidigt dödades snabbt av att fördröjningen på stream är allt annat än marginell i jämförelse med TV-sändningen.

Well, well. Vad är då ändå en premiär på plats? Den kan ju vara tråkigt, och… ja, ni hajar utan att jag behöver dra Askungens mest kända replik.

Matchen då?

Magnus Nyström sammanfattade det bra på Twitter.

David Åslins mål då?

Emil Nilsén sammanfattade det overkligt precist på Twitter.

Och sen har vi ju det här nyförvärvet från Friesen, som åkte över hela isen (inte första och def-i-ni-tivt inte sista gången nu läser det denna säsongen) och Hockeysverige.se:s satte det där fagra huvudet på spiken.

Det finns väldigt lite att inte gilla med prestationen ikväll. Jesper Ollas och framför allt Johan Porsberger får se till att rycka upp sig. Inte vår gamle sportchef var helt klart inne på något.

Det fanns däremot betydligt fler härliga grejer att glädja sig åt. Så många att jag tog mig friheten att göra en lista.

Härliga grejer i matchen Leksand-SSK-lista:
* Tex Williamsson påminner en del om Oscar Alsenfelt. Lugn, stabil, trygg, alla andra synonymer.

* Anton Karlsson. Ska erkänna att jag var jävligt tveksam till den värvningen. I mina ögon bäste forward i premiären. Fortsätt gärna så.

* ”Ritto” har alltså inte lirat en endaste träningsmatch och förmodligen inte tränat på som han önskat heller med tanke på den där nedrans blindtarmen. Med tanke på det lovade hans insats i den här matchen väldigt mycket gott.

* Calle Själin får lira boxplay i tre mot fem. Alex Friesen också. Det gör mig varm.

Något som gör mig ännu varmare är det ni ser på bilden till det här alstret.

Åh vad jag älskar er. Åh vad jag älskar Leksands IF.

Hoppas ni känner det ända från O’Learys Järntorget.

Fortsätt läsa
Du kanske gillar...
Klicka för att kommentera

Mer i LIFnews

Senast

Till toppen